Bir idrar yolu enfeksiyonu ya da İYE ,böbreklerdenüretra ,idrar yollarında herhangi bir yerinde bulunan bir enfeksiyondur . Bakteriüretra ve mesane girdiğinizde meydana . Diğer belirtiler ateş, karın ağrısı , yanma veya ağrılı idrara çıkma ve bulanık veya kanlı idrar bulunmaktadır . Tedaviböbrek ve kan dolaşımına yayılmasınıenfeksiyonu önlemek için en kısa sürede başlanmalıdır antibiyotik gerektirir .
Diyabet
Sık idrara çıkma ortak bir işaretidir Tip 1 ve 2 diyabet ve diyabet insipidus . Genellikle sadece şeker hastalığı olarak adlandırılan Diabetes mellitus , glükoz yüksek konsantrasyonda neden vücutta yetersiz insülin ile karakterizedir. Vücut sık sık artırarak idrar çıkışı ileaşırı glikoz kurtulmaya çalışır . Diyabet insipidus nedeniyle bu tür hormon eksikliği ya da hipofiz disfonksiyonu gibi çeşitli nedenler , daha sık , sulandırılmış idrara çıkma neden olur .
Gebelik
sık ve bazen acil işeme sırasında oluşur gebelik. Rahim büyüdükçe , yavaş yavaşmesane de dahil olmak üzere ,çevredeki organlara iter .
Prostat Sorunları
kadınlarda gebelik gibi , prostat büyümesi , sık idrara çıkma neden olabilir adamlar . Buüretra daraltır gibi, idrarakışını engelleyebilir . Mesane idrar küçük miktarlarda küçüleceğini , bu nedenle bu tıkanıklık daha küçük miktarlarda daha sık idrara çıkma neden olur .
İnterstisyel Sistit
İnterstisyel sistitinterstisyel hücrelerinin iltihabıdır bu genleşmesi ve büzülmesi izin mesane arasında . Bu durumunnedeni bilinmemektedir , ancak sık sık sık veya acil idrara çıkma neden olur .
Diüretikler
diüretikler , yüksek kan basıncı ve sıvı birikmesini tarafından tedavi etmek için kullanılır , böbrekler üzerinde etkili olan vücuttan aşırı sıvı yıkama . Sıvı kurtulmak için ,vücut daha sık idrara çıkma gerekir .
Mesane ve idrar yolları tedariksinirlere
Nörolojik Sorunlar
Hasar neden olabilir sık veya acil idrara çıkma. İnme,omurga , yaralanma ve hatta gebelikte diskleri şişkinsinir sistemi ve üriner sorunlar olarak tezahür etkileyebilir .