* Hipotermi: Bu, vücut ısıyı üretebileceğinden daha hızlı kaybettiğinde meydana gelir ve vücut sıcaklığının tehlikeli derecede düşük olmasına neden olur. Semptomlar arasında titreme, geveleyerek konuşma, kafa karışıklığı ve bilinç kaybı yer alır.
* Zatürre: Bu, bakteri veya virüslerin neden olabileceği akciğerlerin bir enfeksiyonudur. Semptomlar öksürük, ateş, titreme ve nefes darlığını içerir.
* Grip (grip): Bu virüslerin neden olduğu bir solunum hastalığıdır. Semptomlar ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrılarını içerir.
* Soğuk algınlığı: Bu virüslerin neden olduğu bir solunum hastalığıdır. Semptomlar arasında burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük ve hapşırma yer alır.
* Bronşit: Bu, akciğerlere giden hava yollarının iltihaplanmasıdır. Semptomlar öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüste sıkışmayı içerir.
Yemek yememekten kaynaklanan hastalıklar
* Yetersiz beslenme: Bu, vücudun düzgün çalışması için yeterli besin almaması durumunda ortaya çıkar. Semptomlar yorgunluk, kilo kaybı, kas zayıflığı ve bağışıklık fonksiyonunda bozulmayı içerir.
* Kwashiorkor: Bu, protein eksikliğinden kaynaklanan ciddi bir yetersiz beslenme şeklidir. Semptomlar arasında ödem (şişlik), yetersiz beslenme ve ishal yer alır.
* Maraşmus: Bu, kalori eksikliğinden kaynaklanan ciddi bir yetersiz beslenme şeklidir. Semptomlar israfı, yetersiz beslenmeyi ve ishali içerir.
* İskorbüt: Bu, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Belirtileri arasında diş eti kanaması, kolay morarma ve yorgunluk yer alır.
* Gece körlüğü: Bu, düşük ışıkta görme zorluğuna neden olan bir durumdur. A vitamini eksikliğinden kaynaklanır.