|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | otizm
Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuğunuza Karşıt Karşıt Olma Bozukluğu tanısı konduğunda ne yapmalısınız?

1. Bu bozukluk hakkında bilgi edinin.

Karşıt gelme bozukluğunun (ODD) belirtileri, nedenleri ve tedavileri hakkında bilgi edinin. Bu, çocuğunuzun davranışını anlamanıza ve onu yönetmek için etkili stratejiler geliştirmenize yardımcı olacaktır.

2. Net beklentiler belirleyin.

Çocuğunuzun kendisinden ne beklendiğini bildiğinden emin olun. Açık, tutarlı ve spesifik olun. Örneğin, "kendine göre davran" demek yerine "Ben konuşurken beni dinlemeni ve talimatlarıma uymanı bekliyorum" diyebilirsin.

3. Olumlu takviye yapın.

Beklentilerinizi takip ettiğinde çocuğunuzu övün. Bu onların hangi davranışların ödüllendirildiğini öğrenmelerine ve bu davranışları gelecekte tekrarlamalarına yardımcı olacaktır.

4. Sonuçları kullanın.

Çocuğunuz bir kuralı çiğnediğinde mantıklı, adil ve tutarlı sonuçların uygulanmasını sağlayın. Örneğin, mola vermelerini veya ayrıcalıklarını kaybetmelerini sağlayabilirsiniz.

5. Güç mücadelelerinden kaçının.

Güç mücadeleleri durumu daha da kötüleştirecektir. Çocuğunuz meydan okuyorsa sakin olmaya çalışın ve kavga etmekten kaçının. Bunun yerine, bazı şeyleri konuşarak veya uzaklaşarak durumu yatıştırmaya çalışın.

6. Profesyonel yardım alın.

Çocuğunuzun KOKGB'si şiddetli ise profesyonel yardım almak isteyebilirsiniz. Bir terapist çocuğunuzun başa çıkma mekanizmaları geliştirmesine ve davranışlarını nasıl yöneteceğini öğrenmesine yardımcı olabilir.

ODD'yi yönetmek için bazı ek ipuçları:

* Sabırlı olun. KOKGB, yönetilmesi zor bir bozukluk olabilir, ancak sabırlı ve tutarlı olmak önemlidir. Çocuğunuzun yeni davranışları öğrenmesi zaman alabilir.

* Çocuğunuzun okuluyla çalışın. Çocuğunuzun öğretmenleriyle ODD'leri hakkında konuşun ve sınıftaki davranışlarını yönetmek için bir plan geliştirmek üzere birlikte çalışın.

* Mola verin. Kendinizi bunalmış hissediyorsanız, çocuğunuzdan biraz uzaklaşın. Bu sakin kalmanıza ve güç mücadelelerine girmekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

* Destek arayın. ODD ile uğraşan diğer ebeveynlerle konuşun. Destek, tavsiye ve teşvik sunabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır