Duyusal sorunlar: Kendi kendine kusma, çocuğun hoş olmayan hisleri azaltmasının veya zevkli olanları aramasının bir yolu olabilir. Örneğin, bazı çocuklar midelerindeki veya göğüslerindeki baskıyı azaltmak veya ağızlarındaki bazı tat veya dokuları gidermek için kusabilirler. Diğerleri, öğürme refleksi veya endorfin salınımı gibi fiziksel kusma hissini deneyimlemek için kusabilir.
Mide-bağırsak sorunları: Otizm spektrumundaki çocukların kabızlık, ishal ve karın ağrısı gibi mide-bağırsak sorunları yaşama olasılığı daha yüksektir. Kendi kendine kusma, çocuğun bu sorunlardan kaynaklanan rahatsızlığı gidermesinin bir yolu olabilir.
İletişim zorlukları: Otizm spektrumundaki çocuklar ihtiyaçlarını ve isteklerini iletmede zorluk yaşayabilir, bu da hayal kırıklığı ve kaygıya yol açabilir. Kendi kendine kusma, çocuğun sıkıntısını ifade etmesinin veya başka etkili iletişim araçlarının yokluğunda dikkat çekmesinin bir yolu olabilir.
Davranış sorunları: Kendi kendine kusma, otizmin ortak bir özelliği olan kendi kendini uyaran davranışın bir biçimi olabilir. Otizm spektrumundaki çocuklar duygularını düzenlemek, stresle baş etmek veya zevkli hisler aramak için kendi kendini uyarıcı davranışlarda bulunabilirler. Kendi kendine kusma, çocuğun bunaltıcı veya rahatsız edici bulduğu bir durumdan kaçmasının bir yolu da olabilir.
Otizm spektrum bozukluğu Otizm spektrumundaki çocuklar, bozukluklarının zorluklarıyla başa çıkmanın bir yolu olarak kendi kendine kusturabilirler. Örneğin, bir çocuk aşırı duyusal girdiyi azaltmak veya zorlu bir sosyal durumdan kaçmak için kusabilir.
Çocuğunuzun kasıtlı olarak kusabileceğinden endişeleniyorsanız çocuğunuzun doktoruyla veya ruh sağlığı uzmanıyla konuşmanız önemlidir. Kusmanın nedenini belirlemeye yardımcı olabilirler ve uygun tedaviyi önerebilirler.