Başarılı istihdam: Otizmli pek çok kişi, becerilerine ve ilgi alanlarına uygun işleri bulup bu işleri sürdürebilmektedir. İş eğitimi ve koçluk gibi doğru destekle otizmli kişiler çeşitli çalışma ortamlarında başarılı olabilirler.
Bağımsız yaşam: Otizmli bazı kişiler, kendi evlerinde veya destekli yaşam düzenlemelerinde bağımsız olarak yaşayabilirler. Mali durumlarını yönetmek veya yemek pişirmek gibi belirli görevlerde yardıma ihtiyaçları olabilir, ancak bağımsız olarak yaşayabilirler.
Desteklenen yaşam: Diğerleri bağımsız yaşayabilmek için daha yoğun desteğe ihtiyaç duyabilirler. Grup evlerinde yaşayabilir veya ev içi destek hizmetleri alabilirler.
Uzun süreli bakım: Otizmli kişilerin küçük bir yüzdesi, bir bakımevinde veya başka bir yatılı tesiste uzun süreli bakıma ihtiyaç duyabilir. Bu genellikle bireylerin artık kendilerine bakamayacakları veya kendi başlarına güvenli bir şekilde yaşayamayacakları durumlarda gereklidir.
Bu ortak sonuçlara ek olarak, otizmli kişiler büyüdükçe başka pek çok olasılık da ortaya çıkar. Üniversiteye gidebilir, bir ticaret öğrenebilir veya sanatla ilgilenebilirler. Her bireyin kendine özgü güçlü yönleri ve zorlukları vardır ve doğru destekle tam potansiyellerine ulaşabilirler.