Fiziksel overexertion oluşur . Kaslar , yürüyüş , bisiklet ya da uzun mesafelerde çalışan olarak uzun veya yoğun egzersiz , sonra zayıf olabilir . Yorulan yaramaz olduğunda , stresli veya uyku eksikliği oluşabilir . Zayıflık ve aşırı yorgunluk nedeniyle yorgunluk , genellikle dinlenme birkaç gün sonra kaybolur veyastresli durum kendini giderir .
Akut hastalıklar
Birçok kısa süreli hastalıklar neden olabilir halsizlik ve yorgunluk . Örnekler bulaşıcı örneğin soğuk algınlığı , grip ve mononükleoz gibi hastalıkların yanı sıra, bu gibi kısa bir süre içinde tedavi edilen ya da kendi çözülebilir anemi gibi koşulları içerir. Eğeriyileşti zaman halsizlik ve yorgunluk bu tür kaybolur .
Kronik Hastalıklar
bu kadar önemlitemel nedenlerinden biri kalıcı olması için Her iki belirtiler çok ciddi , uzun süreli ya da kronik hastalıklar mevcut olduğundan halsizlik ve bir doktor tarafından teşhis yorgunluk olduğunu . Bu tiroid ve adrenal bozuklukları , koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, diyabet, metabolik bozuklukları ve böbrek ve karaciğer hastalığı vardır. Kronik hastalıklarda , halsizlik ve yorgunluk , geçici veya kalıcı olabilir ve tiroid bozuklukları gibi bazı durumlarda, tedavi ile yönetilen ya da gelişmiş olabilir .
İlaç Yan Etkileri
halsizlik ve yorgunluk gibi kolesterol ilaçları ve bazı antidepresanlar gibi bazı ilaçların yan etkileri vardır . Ilaçlar farklı bireyleri etkileyebilir unutmayın , bu yüzden diğerlerinden daha farklı yan etkiler görülebilir. Eğer bir ilacın halsizlik ve yorgunluk neden endişeleriniz varsa doktorunuza veya eczacınıza konuşun .