|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Medikal Koşullar
Sağlığı ve Hastalıkları

Vücudun Birincil ve İkincil Tepkiler Nelerdir

?Insan vücudun birincil ve ikincil yanıtları tür hastalık , virüs veya bakteri gibi yabancı kuruluşlar , karşı savunmak içinbağışıklık sisteminin yeteneği bakın . Birincil yanıt savunmavücudun ilk satırı , veikincil yanıt bir işgalci varlık atmak içininsan vücudunun son girişimi . İlköğretim Tepki

ilk savunma hattı olarak,vücudun zararlı bir antijen saptandığındaprimer immün yanıtı tetikler . Bir antijen , vücuda verildiğinde, bağışıklık sistemi tarafından antikor üretimini tetikleyen bir madde ya da moleküldür. Antikorlar daha sonra tehlikeli ya da yabancı bir varlık olarak belirtilen antijeni öldürmek veya nötralize deneyin. Antikorları üretilen ve yayımlanan önceantijenvücuda girdiğinde sonraki dört hafta 10 günlük bir gecikme dönemi oluşur .
Birincil Müdahale II

gecikme aşamasında, B - lenfositleri özellikle zararlı antijenleri yok etmek üzere tasarlanmış antikorlar , bölme ve üreten onların tek işi yapmak için hazırlamak . Onlar kapalı seviye veorijinal antijenlervücutta mevcut değilken yavaş düşmesi kadarantikorlarkan ve artış görünecektir . Primer immün yanıtı ilerledikçe , antikorlarınkalitesini artıracaktır .
Sekonder Tepki

ikincil bağışıklık tepkisivücut önceden karşılaştı bir antijen sonra oluşur tekrarvücut işgal . Bununla birlikte, aynı antijen virüs ya da bakteri ve tamamen aynı gerilme olması gerekir. Bir örnekaynı gribi yeniden bulaşmışsa olan bir kişi olacaktır . Özellikle grip virüsününsuşu için oluşturulanvücudun önceki antikorlar büyük bir tehdit olarakalgılayan antijenleri herhangi bir gecikme olmadan artacaktır .
Sekonder Tepki II

antijen var sonra başarıyla kapatıp tekrar öldürüldü ,vücudun antikorlarönceki karşılaşmada bile daha düşük düşecek . Sadeceen baskın antikorlar hayatta kalacak ve tam virüs suşu hiç tekrar karşılaşıldığında bu durumda onlar , bellek moduna rahatlatacaktır .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır