|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kulaklar İşitme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kafa travması neden kulaklarınızın çınlamasına neden olabilir?

Yüksek bir ses duyduğunuzda, ses dalgalarından gelen titreşimler dış kulağınıza doğru ilerleyerek kulak zarınızın titreşmesine neden olur. Bu titreşim daha sonra orta kulağınızdaki çekiç, örs ve üzengi adı verilen üç küçük kemiğe aktarılır. Üzengi, sıvı ve minik saç hücreleriyle dolu spiral şekilli bir yapı olan kokleaya baskı yapar. Bu tüy hücreleri titreşimleri elektrik sinyallerine dönüştürür ve bu sinyaller daha sonra işitme siniriniz aracılığıyla beyninize gönderilir.

Başınız yaralanırsa kokleanızdaki veya işitme sinirinizdeki tüylü hücrelere zarar verebilir ve bu da kulak çınlamasına neden olabilir. Ayrıca kafa yaralanmaları iç kulağınızda sıvı birikmesine neden olabilir ve bu da kulak çınlamasına neden olabilir.

Kulak çınlaması, kafa travmasından sonra sık görülen bir semptomdur, ancak genellikle birkaç hafta içinde kendi kendine kaybolur. Ancak bazı durumlarda kalıcı olabilir. Birkaç hafta sonra geçmeyen kulak çınlaması varsa, altta yatan diğer tıbbi durumları dışlamak için bir doktora görünmelisiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır