Hemoglobin: Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde bulunan oksijen taşıyan proteindir. Düşük hemoglobin sayısı aneminin ayırt edici özelliğidir.
Hematokrit: Hematokrit kandaki kırmızı kan hücrelerinin yüzdesini ölçer. Düşük hematokrit normalden daha az kırmızı kan hücresi bulunduğunu gösterir.
Kırmızı kan hücresi sayımı: Kırmızı kan hücresi sayımı, bir kan numunesindeki kırmızı kan hücrelerinin sayısını ölçer. Düşük kırmızı kan hücresi sayımı, normalden daha az kırmızı kan hücresi bulunduğunu gösterir.
Ortalama parçacık hacmi: Ortalama eritrosit hacmi (MCV), kırmızı kan hücrelerinin ortalama boyutunu ölçer. Düşük MCV, kırmızı kan hücrelerinin normalden küçük olduğunu gösterir.
Ortalama korpüsküler hemoglobin: Ortalama korpüsküler hemoglobin (MCH), her kırmızı kan hücresindeki ortalama hemoglobin miktarını ölçer. Düşük bir MCH, kırmızı kan hücrelerinin hemoglobine normalden daha az doymuş olduğunu gösterir.
Ortalama korpüsküler hemoglobin konsantrasyonu: Ortalama korpüsküler hemoglobin konsantrasyonu (MCHC), her kırmızı kan hücresindeki ortalama hemoglobin konsantrasyonunu ölçer. Düşük bir MCHC, kırmızı kan hücrelerinin normalden daha seyreltik olduğunu gösterir.
Retikülosit sayısı: Retikülosit sayısı, kandaki olgunlaşmamış kırmızı kan hücrelerinin yüzdesini ölçer. Düşük retikülosit sayısı, kemik iliğinin yeterince yeni kırmızı kan hücresi üretmediğini gösterir.
Demir: Demir, hemoglobin üretimi için gerekli bir mineraldir. Düşük demir seviyesi demir eksikliği anemisine yol açabilir.
B12 Vitamini: B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gerekli olan bir vitamindir. B12 vitamini eksikliği megaloblastik anemi adı verilen bir tür anemiye yol açabilir.
Folat: Folat, kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gerekli olan bir vitamindir. Folat eksikliği megaloblastik anemi adı verilen bir tür anemiye yol açabilir.
Sonuçlar: Anemi profilinin bulguları, bir doktor tarafından yorumlandığında, durumun altında yatan neden hakkında değerli bilgiler sağlayabilir ve tanının daraltılmasına yardımcı olabilir.