1. Adet Döngüsü:Adet döneminiz sırasında Pap smear testi yaptırdıysanız, örnekte bir miktar kan bulunması normaldir.
2. Yakın Zamanda Yaşanan Travma veya Yaralanma:Sert cinsel ilişki gibi servikste yakın zamanda meydana gelen herhangi bir yaralanma veya travma, hafif kanamaya neden olabilir ve Pap smear'da kan görülmesine neden olabilir.
3. Enfeksiyon veya Enflamasyon:Bir mantar enfeksiyonu, bakteriyel vajinoz veya servisit adı verilen inflamatuar bir durum gibi bazı enfeksiyonlar tahrişe yol açabilir ve Pap smear testi sırasında kanamaya neden olabilir.
4. Servikal Polipler:Servikal polipler, rahim ağzında oluşabilen ve Pap smear sırasında dokunulduğunda kolayca kanayabilen küçük, iyi huylu büyümelerdir.
5. Anormal Hücre Değişiklikleri:Nadir durumlarda Pap smear'daki kan, rahim ağzındaki kanser öncesi veya kanserli durumlar gibi anormal hücre değişikliklerinin işareti olabilir. Ancak paniğe kapılmamak çok önemlidir çünkü kanla yapılan Pap smear testlerinin çoğu kansere işaret etmez.
Pap smear testinizde kan varsa doktorunuz Pap smear tekrarı, kolposkopi (büyüteç kullanılarak rahim ağzının incelenmesi) veya biyopsi (inceleme için küçük bir doku örneği alınması) gibi ileri testler veya incelemeler önerebilir. altta yatan nedeni belirleyin ve sağlığınızı sağlayın.
Pap smear sonuçlarınızı, kişisel durumunuza göre doğru bilgileri ve sonraki uygun adımları sağlayabilecek sağlık uzmanınızla görüşmeniz önemlidir.