|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Spermatik kordda hangi yapılar bulunur?

Spermatik kord birçok önemli anatomik bileşeni içeren karmaşık bir yapıdır. Spermatik kord içerisinde aşağıdaki yapılar bulunabilir:

1. Vas Deferens :Boşalma sırasında olgun sperm hücrelerinin epididimden (depolanıp olgunlaştırıldığı yer) boşalma kanallarına taşınmasından sorumlu ana kanaldır.

2. Testis Arterleri :Bu arterler testislere oksijen açısından zengin kan sağlayarak sperm üretimi için gerekli besinleri sağlar.

3. Pampiniform Pleksus :Bu, testislerin sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olan bir damar ağıdır. Kan akışının ayarlanmasıyla testisler vücudun geri kalanından biraz daha düşük bir sıcaklıkta tutulur ve bu da optimum sperm üretimi için gereklidir.

4. Cremasteric Muscle :Bu kas testislerin hareketini kontrol eder. Koruma amacıyla testisleri vücuda yaklaştırmak için kasılabilir veya testis torbasına inmelerine izin vermek için gevşeyebilir.

5. Sinirler :Spermatik kordun içinde, kan akışı, kas kasılması gibi istemsiz bedensel işlevlerin düzenlenmesinden sorumlu otonom sinirler ve testislerden beyne duyu ileten duyu sinirleri de dahil olmak üzere çeşitli sinirler bulunur.

6. Lenfatik Damarlar :Bu damarlar, bağışıklık hücrelerinin taşınmasına ve atık ürünlerin testislerden ve epididimden uzaklaştırılmasına yardımcı oldukları için üreme sisteminin bağışıklık savunmasında çok önemli bir rol oynarlar.

7. Bağ Dokusu :Spermatik kordun tamamı, hassas iç bileşenler için yapısal bütünlük ve koruma sağlayan bağ dokusu katmanları tarafından çevrelenir ve desteklenir.

Spermatik kordun eşleştirilmiş bir yapı olduğunu unutmamak önemlidir; Vücudun her iki tarafında birer adet olmak üzere iki adet spermatik kord vardır ve her biri ilgili testise hizmet eder ve spermi boşalma için üretraya taşır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır