1. Bilek Koruyucuları takın:
Kaykay, snowboard, paten veya bisiklete binme gibi düşme riski daha yüksek olan aktivitelere katılıyorsanız bilek koruyucuları takmayı düşünün. Bilek koruyucuları düşme durumunda bilekleriniz için ek destek ve koruma sağlar.
2. Düzenli Egzersiz Yapın:
Bileklerinizdeki, ön kollarınızdaki ve kollarınızdaki kasları hedef alan düzenli kuvvet antrenmanı ve egzersizlerine katılın. Daha güçlü kaslar eklemlerinizi desteklemeye ve stabilize etmeye yardımcı olarak yaralanma riskini azaltabilir.
3. Uygun tekniği kullanın:
Spora katılırken doğru tekniği ve formu kullanın. Bu, bileklerinizdeki gerilimi azaltmanıza ve yaralanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.
4. Aşırı efordan kaçının:
Özellikle tekrarlayan hareketler sırasında bileklerinizi aşırı kullanmaktan kaçının. Mola verin ve bileklerinize dinlenmesi ve iyileşmesi için zaman tanıyın.
5. İyi kemik sağlığını koruyun:
Diyetinizde güçlü kemikleri korumak için gerekli olan yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini aldığınızdan emin olun.
6. Yardımcı cihazları kullanın:
Ağır nesneler taşıyorsanız, el arabasını kullanın veya bileklerinizi zorlamamak için yardım isteyin.
7. Egzersiz öncesi ısınma:
Esnekliği artırmak ve yaralanma riskini azaltmak için fiziksel aktivitelerden önce daima ısının.
8. Buzlu koşullarda dikkatli olun:
Buzlu havalarda dikkatli yürüyün ve kayma ve düşmeleri önlemek için mümkünse korkulukları kullanın.
9. Güvenle düş:
Dengenizi kaybederseniz ve düşecekmiş gibi hissederseniz bilekleriniz yerine avuçlarınız veya önkollarınız gibi etli kısımlarınıza inmeye çalışın.
10. Temel koşulları ele alın:
Osteoporoz gibi kemiklerinizi zayıflatan tıbbi bir durumunuz varsa yönetim ve önleme stratejileri için sağlık uzmanınıza danışın.
11. İyi duruşunuzu koruyun:
Kötü duruş bileklerinizi zorlayabilir. Özellikle masa başında otururken veya elektronik cihazlar kullanırken doğru duruşunuzu korumaya çalışın.
12. Ergonomik ekipman kullanın:
Tekrarlayan el ve bilek hareketleri gerektiren bilgisayarlarla veya başka ekipmanlarla çalışıyorsanız, bileklerinizdeki gerilimi azaltmak için ergonomik ekipmanlar kullandığınızdan emin olun.
13. Derhal tıbbi yardım alın:
Kalıcı bilek ağrısı veya rahatsızlığı yaşıyorsanız, uygun değerlendirme ve tedavi için bir sağlık uzmanına danışın.