* Fuchs distrofisi Kornea distrofisinin en yaygın türüdür. Tipik olarak 50 yaşın üzerindeki insanları etkiler ve korneada küçük, beyaz veya gri birikintilerle karakterize edilir. Bu birikintiler parlamaya, halelere ve görme bulanıklığına neden olabilir.
* Harita-nokta-parmak izi distrofisi kornea distrofisinin başka bir yaygın türüdür. Kornea üzerinde haritaya veya parmak izine benzeyen küçük, siyah veya kahverengi lekelerle karakterizedir. Bu noktalar parlamaya, halelere ve görme bulanıklığına neden olabilir.
* Kafes distrofisi kornea üzerinde kafes benzeri beyaz veya gri çizgilerle karakterize edilen nadir bir kornea distrofisi türüdür. Bu çizgiler parlamaya, halelere ve görme bulanıklığına neden olabilir.
* Granül distrofi kornea üzerinde küçük, beyaz veya gri şişliklerle karakterize nadir görülen bir kornea distrofisi türüdür. Bu çarpmalar parlamaya, halelere ve görme bulanıklığına neden olabilir.
Kornea distrofilerinin şiddeti hafiften şiddetliye kadar değişebilir. Bazı durumlarda kornea distrofileri görme kaybına neden olabilir. Kornea distrofilerinin tedavisi, durumun tipine ve ciddiyetine bağlıdır. Bazı durumlarda hiçbir tedaviye gerek yoktur. Diğer durumlarda tedavi şunları içerebilir:
* Yapay gözyaşları kuruluk ve tahrişi gidermek için
* Göz damlası iltihabı azaltmak için
* Kornea nakli hasarlı korneayı sağlıklı bir donör korneası ile değiştirmek için
Kornea distrofileri genellikle ilerleyicidir, yani zamanla daha da kötüleşebilirler. Düzenli göz muayeneleri, durumun izlenmesi ve görmedeki herhangi bir değişikliğin tespit edilmesi açısından önemlidir.