Bununla birlikte, ciddi göğüs enfeksiyonu vakalarında bazen komplikasyonlara yol açması veya diğer vücut sistemlerini etkilemesi durumunda kusma meydana gelebilir. Örneğin:
1. Şiddetli Pnömoni:Enfeksiyonun akciğerlere geniş çapta yayıldığı şiddetli pnömoni vakalarında sepsis olarak bilinen sistemik inflamatuar yanıta neden olabilir. Sepsis bulantı, kusma ve yüksek ateş, konfüzyon ve düşük tansiyon gibi diğer semptomlarla kendini gösterebilir.
2. Göğüs Enfeksiyonu Komplikasyonları:Göğüs enfeksiyonu plevral efüzyon (akciğerlerin etrafında sıvı olması) veya ampiyem (plevral boşlukta irin oluşması) gibi ikincil komplikasyonlara yol açarsa, bu durumlar bazen çevreyi etkilemeleri nedeniyle bulantı ve kusmaya neden olabilir. yapılar.
3. İlaçlar:Göğüs enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan antibiyotikler veya ağrı kesiciler gibi bazı ilaçlar, bazı kişilerde bulantı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilir.
4. Eşzamanlı Ortaya Çıkan Durumlar:Bazı durumlarda, kişilerde bağımsız olarak kusmaya neden olan ilgisiz bir durumun yanı sıra göğüs enfeksiyonu da olabilir. Bu, örneğin karın enfeksiyonu, gıda zehirlenmesi veya hareket hastalığını içerebilir.
Çoğu durumda, enfeksiyon alışılmadık derecede şiddetli olmadığı veya ikincil komplikasyonlara yol açmadığı sürece kusma, göğüs enfeksiyonunun birincil belirtisi değildir. Göğüs enfeksiyonuna eşlik eden kusma gelişirse, özellikle de kalıcı veya şiddetliyse, değerlendirme ve uygun tedavi için tıbbi yardım almanız önemlidir.