|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Enfeksiyon Hastalıkları
Sağlığı ve Hastalıkları

Domuz nezlesi ne anlama geliyor?

Domuz nezlesi, evcil ve yabani domuzlarda görülen oldukça bulaşıcı bir viral hastalıktır. Afrika'da endemik olan ve son yıllarda Avrupa, Asya ve Amerika'daki birçok salgından sorumlu olan Afrika domuz vebası virüsü (ASFV) neden olur.

Domuz nezlesi, enfekte domuzlarda ani başlayan yüksek ateş, aşırı uyuşukluk ve iştahsızlık ile karakterizedir. Diğer semptomlar arasında öksürük, ishal, kusma, kanamalar ve ciltte ülser oluşumu sayılabilir. Virüs, domuzlar arasında doğrudan temas yoluyla, kontamine yem, su veya yüzeylerle temas yoluyla ve enfekte hayvanlardan elde edilen domuz ürünlerinin yenmesi yoluyla bulaşabilir.

Domuz nezlesi, domuz endüstrisi üzerinde yıkıcı etkileri olabilecek ciddi bir hastalıktır. Salgınlar, domuzların ölümü ve ülkelerin hastalığın yayılmasını kontrol altına almak amacıyla uyguladığı ticaret kısıtlamaları nedeniyle önemli ekonomik kayıplara neden olabiliyor.

Şu anda domuz vebası için bir tedavi veya aşı bulunmamaktadır. Hastalığı önlemenin ve kontrol etmenin en iyi yolu, domuzlarla vahşi hayvanlar arasındaki temasın önlenmesi, uygun sanitasyon uygulamalarının kullanılması ve domuzların ve domuz ürünlerinin hareketinin kısıtlanması gibi biyogüvenlik önlemleridir. Bir salgın durumunda, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için enfekte domuzların itlaf edilmesi ve karkaslarının güvenli bir şekilde imha edilmesi gerekir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır