Geğirme sırasında açığa çıkan gazlar arasında hidrojen sülfit, metan ve karbondioksit bulunabilir. Hidrojen sülfür, güçlü ve hoş olmayan bir kokuya sahip, renksiz bir gazdır. Gıdalardaki kükürt içeren bileşiklerin parçalanmasıyla üretilir. Metan, karbonhidratların parçalanmasıyla oluşan renksiz, kokusuz bir gazdır. Karbondioksit, gıdalardaki karbon içeren bileşiklerin parçalanmasıyla ortaya çıkan renksiz, kokusuz bir gazdır.
Geğirme kokusu da bireyin sağlığından etkilenebilir. Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi bazı tıbbi durumlar, kokulu geğirmelere neden olabilir. Bu koşullar mide ve bağırsakta gaz üretiminin artmasına ve vücudun gıdayı parçalama yeteneğinin azalmasına neden olabilir.
Çoğu durumda, kokulu geğirmeler endişe kaynağı değildir. Bunlar sadece vücudun yiyecekleri parçaladığının ve gaz saldığının bir işaretidir. Bununla birlikte, sık sık veya şiddetli kokulu geğirme yaşıyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.