- Kas gerginliği veya yırtılması: Bu, göğüs kafesindeki kasların aşırı kullanımı veya travması nedeniyle ortaya çıkabilir.
- Kaburga kırığı: Kırık bir kaburga, derin nefes alma veya dönme gibi belirli hareketlerle kötüleşen ağrıya neden olabilir. - Kostokondrit :Kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdak iltihabıdır. Göğüste hareketle daha da kötüleşebilecek keskin, bıçak saplanır nitelikte bir ağrıya neden olabilir.
- İnterkostal nevralji: Bu, kaburgalar arasında uzanan sinirlerin tahrişi veya sıkışması ile karakterize edilen bir durumdur. Göğüste keskin, yanıcı bir ağrıya neden olabilir ve dönme dahil belirli hareketlerle daha da kötüleşebilir.
- Plörezi: Bu, akciğerleri kaplayan zar olan plevranın iltihaplanmasıdır. Nefes alma veya dönmeyle daha da kötüleşebilecek keskin, bıçak saplanır nitelikte göğüs ağrısına neden olabilir.
- Zatürre: Bu akciğerlerin bir enfeksiyonudur. Göğüs ağrısına, ateşe, öksürüğe ve nefes darlığına neden olabilir.
- Perikardit: Bu, kalbi çevreleyen kese olan perikardın iltihaplanmasıdır. Öksürme veya dönme ile kötüleşebilecek göğüs ağrısına neden olabilir.
- Hiatal herni: Bu, midenin bir kısmının diyaframdaki zayıflamış bir alandan dışarı çıkması durumudur. Göğüs ağrısına, mide yanmasına ve yutma güçlüğüne neden olabilir.
Ne zaman doktora görünmeli:
- Ağrı şiddetli veya dinlenmeyle geçmiyor.
- Nefes darlığınız, göğüste sıkışma veya hızlı nabzınız varsa.
- Ateşiniz veya öksürüğünüz var.
- Ağrının düşme veya başka bir yaralanmayla ilişkili olması.
Tedavi:
- Dönme sırasında göğüs kafesinin yan tarafındaki ağrının tedavisi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Tedavi şunları içerebilir:
- Dinlenmek
- Buz
- Sıcaklık
- Ağrı kesiciler
- Antiinflamatuar ilaçlar
- Fizik tedavi
- Cerrahi (ağır vakalarda)