- Tıp doktoru: Bu pozisyondaki adli patologlar ölüm nedenlerini ve ölüm şeklini belirler. Ölüm soruşturmalarında kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışabilir ve mahkemede ifade verebilirler.
- Asistan tabip: Bu pozisyona sahip kişiler adli tabibin gözetiminde çalışır, ölüm araştırmalarında görev alır, otopsi yapar ve rapor yazar.
- Patoloğun asistanı: Laboratuvar ortamında çalışırlar, otopsi prosedürlerini gerçekleştirip belgelendirirler ve kanıtların toplanmasına yardımcı olurlar.
- Adli tıp danışmanı: Bir vakanın adli açıdan uzman görüşü sağlayan kolluk kuvvetleri ve hukuk ekipleriyle birlikte çalışırlar, ayrıca olay yeri incelemelerine de katılabilirler.
- Adli bilim adamı: Adli bilim adamı, ceza davalarında iz delilleri, parmak izleri ve DNA dahil olmak üzere delillerin bilimsel analizini sağlar.
- Araştırmacı: Bu pozisyondaki kişiler adli patoloji alanını ilerletmek, yeni teknik ve yöntemler geliştirmek için araştırmalar yaparlar. Üniversitelerde, devlet kurumlarında veya özel şirketlerde çalışabilirler.
- Toksikolog: Biyolojik örneklerdeki toksinlerin ve bunların vücut üzerindeki etkilerinin analizinde uzmanlaşırlar. Kolluk kuvvetleri veya klinik ortamlarda çalışabilirler.
- Cenazeci veya cenaze müdürü: Ölen bireyleri yasal gerekliliklere uygun olarak hazırlamak ve bakımını yapmak için uzmanlığa sahip olunmasını sağlar.
- Eğitimci: Üniversitelerde, tıp fakültelerinde veya kolluk kuvvetleri akademilerinde adli patoloji dersi veriyorlar. Bazılarının öğretim ve araştırma sorumluluklarının bir karışımı vardır.
- Adli diş hekimi: Bireylerin diş kayıtları, hem insan hem de hayvan ısırık izlerindeki diş kanıtları yoluyla tanımlanmasında uzmanlaşmıştır.