Dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
1. Grip aşısı sonrasında GBS riski çok azdır:Grip aşısı yapıldıktan sonraki altı hafta içinde GBS gelişme riskinin yaklaşık 1 milyon kişide 1 olduğu tahmin edilmektedir. Bu risk, yaklaşık 100.000 kişide 1 olduğu tahmin edilen, influenza enfeksiyonundan kaynaklanan GBS gelişme riskinden çok daha düşüktür.
2. Grip aşısının yararları risklerinden daha ağır basmaktadır:Grip aşısı yaptırmak, GBS'li kişilerin ciddi bir hastalık olabilen gripten korunmasına yardımcı olabilir. Grip zatürre, bronşit, hastaneye yatış ve hatta ölüm gibi komplikasyonlara yol açabilir. Aşılama, GBS hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için özellikle önemlidir.
3. GBS geçmişi olan kişiler endişelerini doktorlarıyla paylaşabilirler:GBS geçmişiniz varsa grip aşısı olmadan önce doktorunuzla konuşmalısınız. Doktorunuz bireysel riskinizi değerlendirebilir ve olası endişeleri veya önlemleri tartışabilir. Grip aşısını yakın tıbbi gözlem altında yaptırmanızı önerebilirler.
4. Aşılama programları:CDC, GBS'li kişilerin mümkün olan en kısa sürede, tercihen grip mevsimi başlamadan önceki sonbaharda grip aşısı olmalarını önermektedir. Sonbaharda aşı olamayanlar için grip mevsiminin ilerleyen dönemlerinde aşı yaptırmak yine de faydalıdır.
Bilgi sahibi olmak ve bilimsel kanıtlara dayalı kararlar vermek önemlidir. Tıp uzmanları arasındaki ezici fikir birliği, GBS'li kişiler için grip aşısının faydalarının olası risklerden çok daha fazla olduğu yönündedir.