1. Üre:Üre, protein metabolizmasının ana azotlu atık ürünüdür. Proteinler karaciğerde parçalandığında üretilir ve daha sonra atılmak üzere böbreklere taşınır.
2. Kreatinin:Kreatinin, kaslar parçalandığında üretilen atık bir üründür.
3. Ürik asit:Ürik asit, pürinlerin (et, organ etleri ve bazı sebzeler gibi bazı gıdalarda bulunan maddeler) parçalanmasıyla oluşan atık bir üründür.
4. Elektrolitler:Sodyum, potasyum, klorür, bikarbonat, kalsiyum ve magnezyum gibi elektrolitler vücuttaki sıvı dengesinin ve pH seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.
5. Su:Vücudun sıvı dengesini düzenlemeye yardımcı olmak için su böbreklerden süzülür. Fazla su idrar olarak atılır.
6. Glikoz:Glikoz böbrekler yoluyla süzülen bir şeker türüdür. Böbrekler glikozun çoğunu yeniden kan dolaşımına emer, dolayısıyla idrarla yalnızca küçük bir miktar atılır.
7. Amino asitler:Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Böbrekler amino asitlerin çoğunu yeniden kan dolaşımına emer, dolayısıyla idrarla yalnızca küçük bir miktar atılır.
8. Vitaminler:Vitaminler böbrekler yoluyla filtrelenen temel besinlerdir. Böbrekler vitaminlerin çoğunu yeniden kan dolaşımına emer, dolayısıyla idrarla yalnızca küçük bir miktar atılır.
9. Hormonlar:Hormonlar, bezler tarafından üretilen ve vücutta taşınan kimyasal habercilerdir. Böbrekler bazı hormonları idrarla atarak düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olur.