|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | astım
Sağlığı ve Hastalıkları

Astım organları nasıl etkiler?

Astım Organları Nasıl Etkiler?

Astım, solunum yollarının kronik inflamatuar bir hastalığıdır. Solunum yollarının iltihaplanmasına ve daralmasına neden olur, bu da nefes almayı zorlaştırır. Astım her yaştan insanı etkileyebilir ancak en sık çocuklarda görülür.

Astım akciğerleri nasıl etkiler?

Akciğerler astımdan etkilenen ana organlardır. Astımlı bir kişi alerjenler, kirleticiler veya egzersiz gibi bir tetikleyiciye maruz kaldığında solunum yolları iltihaplanır ve daralır. Bu, hırıltıya, öksürüğe, nefes darlığına ve göğüste sıkışmaya neden olabilir.

Astım kalbi nasıl etkiler?

Astım aynı zamanda kalbi de etkileyebilir. Solunum yollarının iltihaplanması ve daralması, kalbin akciğerlere kan pompalamasını zorlaştırabilir. Bu, kalp atış hızının ve kan basıncının artmasına neden olabilir. Bazı durumlarda astım kalp yetmezliğine bile yol açabilir.

Astım bağışıklık sistemini nasıl etkiler?

Astım otoimmün bir hastalıktır, yani vücudun bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırmasından kaynaklanır. Astım durumunda bağışıklık sistemi solunum yollarına saldırarak bu yolların iltihaplanmasına ve daralmasına neden olur.

Astım diğer organları nasıl etkiler?

Astım ayrıca beyin, karaciğer ve böbrekler gibi diğer organları da etkileyebilir. Bunun nedeni, astımın vücutta iltihaba neden olabilmesi ve bu organların hücrelerine ve dokularına zarar verebilmesidir.

Astım ciddi bir hastalıktır ancak uygun tedaviyle kontrol altına alınabilir. Astımınız varsa düzenli olarak doktorunuzu görmeniz ve tedavi planınıza uymanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır