1. Aile geçmişi: Ailede astım öyküsü veya egzama veya saman nezlesi gibi diğer alerjik rahatsızlıkların olması astım gelişme olasılığını artırır.
2. Kişisel alerji geçmişi: Saman nezlesi veya gıda alerjisi gibi diğer alerjik rahatsızlıkları olan bireylerin astım geliştirme olasılığı daha yüksektir.
3. Alerjenlere maruz kalma: Polen, toz akarları, evcil hayvan tüyleri ve küfler gibi belirli alerjenler duyarlı bireylerde astım ataklarını tetikleyebilir.
4. Tahriş edici maddelere maruz kalma: Duman, kimyasallar ve hava kirliliği gibi tahriş edici maddelere maruz kalmak solunum yollarını tahriş edebilir ve astım gelişimine katkıda bulunabilir.
5. Solunum yolu enfeksiyonları: Soğuk algınlığı ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi bazı solunum yolu enfeksiyonları, özellikle çocuklarda astım ataklarını tetikleyebilir.
6. Obezite: Obezite, astım gelişme riskinin artmasıyla ilişkilidir ve halihazırda bu duruma sahip olan kişilerde astım semptomlarını da kötüleştirebilir.
7. Cinsiyet: Özellikle çocukluk döneminde erkeklerin astım geliştirme olasılığı kadınlara göre daha yüksektir.
8. Irk ve etnik köken: Afrikalı Amerikalılar, Porto Rikolular ve bazı Asyalı popülasyonlar da dahil olmak üzere bazı ırksal ve etnik gruplarda astım gelişme riski daha yüksektir.
Bu faktörlerin astım gelişme riskini arttırabilmesine rağmen, bunların mutlaka bir kişide mutlaka bu durumun gelişeceği anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir.