- Yapay Gözyaşları: Gözleri nemli tutmak ve tahrişi azaltmak için tezgah üstü suni gözyaşı kullanın. Daha fazla alerjik reaksiyondan kaçınmak için koruyucu içermeyen seçenekleri arayın.
- Alerjenlerden Kaçının: Alerji gözlerinizi tetikleyen spesifik alerjenleri belirlediyseniz, bunlardan mümkün olduğunca kaçınmak için önlemler alın. Bu, polenlerin yoğun olduğu günlerde içeride kalmayı, toz akarlarını azaltmak için nem giderici kullanmayı veya evcil hayvan alerjiniz varsa evcil hayvanlardan uzak durmayı içerebilir.
- Antihistaminikler: Oral veya topikal antihistaminikler, alerjik tepki sırasında salınan, iltihaplanma ve kızarıklığa neden olan bir kimyasal olan histaminin etkisinin engellenmesine yardımcı olabilir. Paket üzerindeki dozaj talimatlarına veya doktorunuzun önerdiği şekilde uygulayın.
- Dekonjestanlar: Dekonjestanlar genellikle alerji gözlerine eşlik eden şişliği ve burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Doktorunuzun veya eczacınızın belirttiği şekilde topikal dekonjestan göz damlaları veya oral dekonjestanlar kullanın.
- Burun Spreyleri: Kortikosteroid içeren burun spreyleri, burun kanallarındaki iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir ve bu da alerji göz semptomlarını hafifletebilir. Paket üzerindeki talimatlara veya doktorunuzun önerdiği şekilde uygulayın.
- Gözleri Ovuşturmaktan Kaçının: Gözlerinizi ovuşturmak iltihabı daha da kötüleştirebilir ve daha fazla tahrişe neden olabilir. Bunun yerine, kaşıntıyı hafifletmek için gözlerinize hafifçe vurun veya hafifçe vurun.
- Soğuk Duş: Serin bir duş almak tahriş olmuş gözleri yatıştırmaya ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.
- Makyaj Temizleyici: Göz çevresinde ilave tahrişi önlemek için yumuşak, hipoalerjenik makyaj temizleyici kullanın.
- Göz Kapağı Temizliği: Alerjenleri ve kalıntıları gidermek için göz kapaklarını ılık suyla nemlendirilmiş pamuklu bir bezle veya hafif, hipoalerjenik bir temizleyiciyle nazikçe temizleyin.
- Bir Göz Doktoruna danışın: Alerjik gözleriniz şiddetliyse veya kişisel bakım önlemleriyle düzelmiyorsa, doğru teşhis ve tedavi için bir göz doktoruna (göz doktoruna) başvurun. Daha güçlü ilaçlar yazabilir veya diğer uygun tedavi seçeneklerini önerebilirler.