Anatomi ve Fizyoloji:Bu ders öğrencilere organların ve sistemlerin yapısı ve işlevi de dahil olmak üzere insan vücudunun kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlar.
Radyasyon Güvenliği ve Korunma:Bu ders öğrencilere radyasyon güvenliğinin ilkelerini ve hastaların ve sağlık çalışanlarının radyasyona maruz kalmasını en aza indirmek için kullanılan çeşitli yöntemleri öğretir.
Radyografik Prosedürler:Bu kurs, hasta konumlandırma, görüntü elde etme teknikleri ve kontrast maddelerinin kullanımı da dahil olmak üzere çok çeşitli radyografik prosedürleri kapsar.
Görüntü İşleme ve Kalite Güvencesi:Bu ders radyolojide görüntü işleme, kalite kontrol ve kalite güvence ilkelerine odaklanmaktadır.
Patofizyoloji:Bu ders insan vücudunu etkileyen fizyolojik değişiklikleri ve hastalık süreçlerini inceler.
Radyografçılar için Farmakoloji:Bu ders radyolojide kullanılan ilaçların etki mekanizmaları, endikasyonları ve yan etkileri de dahil olmak üzere farmakolojisini kapsar.
Klinik Staj:Bu, öğrencilerin nitelikli radyolojik teknoloji uzmanlarının gözetiminde radyoloji bölümünde uygulamalı deneyim kazandıkları denetimli bir klinik deneyimdir.
Bunlar radyolojik teknoloji uzmanı olmak için gerekli olabilecek derslerden sadece birkaç örnektir. Özel müfredat kurumdan kuruma farklılık gösterebilir ve bazı programlar ek kurslar veya sertifikalar gerektirebilir. Radyolojik teknoloji uzmanı olmanın kesin gerekliliklerini belirlemek için ilgili eğitim kurumuna veya radyoloji programına danışmak önemlidir.