1) İdiyopatik: Çoğu durumda pankreatitin kesin nedeni bilinmemektedir ve buna idiyopatik pankreatit adı verilmektedir.
2) Beslenme faktörleri: Yüksek yağlı bir diyet, diyetteki ani değişiklikler ve bazı yiyecekler (örneğin pişmiş kemikler) pankreatite katkıda bulunabilir.
3) İlaçlar: Kortikosteroidler, bazı antibiyotikler ve kemoterapi ilaçları gibi bazı ilaçlar yan etki olarak pankreatite neden olabilir.
4) Travma: Araba kazası veya başka bir yaralanma gibi karın bölgesine gelen künt kuvvet travması pankreasa zarar verebilir ve pankreatite yol açabilir.
5) Safra yolu hastalığı: Safrayı karaciğerden ince bağırsağa taşıyan safra kanallarının tıkanması safranın pankreasa birikmesine neden olabilir ve pankreatite yol açabilir.
6) Enfeksiyonlar: Bakteriyel enfeksiyonlar (örn. E. coli, Salmonella) ve viral enfeksiyonlar (örn. köpek distemper virüsü) gibi belirli enfeksiyonlar pankreatite neden olabilir.
7) Otoimmün bozukluklar: Bazı durumlarda pankreatite, bağışıklık sisteminin pankreasa saldırması (bağışıklık aracılı pankreatit) neden olabilir.
8) Irk yatkınlığı: Minyatür Schnauzer, Cocker Spaniel ve Fox Teriyer gibi bazı köpek türlerinin pankreatite daha yatkın olduğu görülmektedir.
9) Obezite: Aşırı kilolu veya obez köpeklerde pankreatit gelişme riski daha yüksektir.