Genetik
Bazı kişilerin genetiği nedeniyle çil geliştirme olasılığı diğerlerine göre daha fazladır. Bunun nedeni, belirli genlerin vücut tarafından ne kadar melanin üretileceğini kontrol etmesidir. Açık tenli ve kızıl saçlı kişilerin ciltlerinde melanin konsantrasyonu daha yüksek olduğundan çillere sahip olma olasılığı daha yüksektir.
Güneşe maruz kalma
Güneşe maruz kalmak çillerin bir diğer önemli nedenidir. Cilt güneşten gelen ultraviyole (UV) radyasyona maruz kaldığında, kendisini hasardan korumanın bir yolu olarak daha fazla melanin üretir. Bu, çillerin daha görünür hale gelmesine ve hatta normalde çillere sahip olmayan kişilerde gelişmesine neden olabilir.
Hormonal değişiklikler
Hormonal değişiklikler ayrıca melanin üretiminin artmasına da yol açabilir, bu da çillerin ortaya çıkmasına veya daha belirgin hale gelmesine neden olabilir. Bu genellikle kadınların östrojen seviyelerinin yüksek olduğu hamilelik sırasında görülür.
Çiller yaygın ve zararsız bir cilt rahatsızlığıdır. Renk açıcı kremler veya lazer tedavisi ile tedavi edilebilirler ancak birçok kişi, güzelliğin bir işareti olarak görülebileceği için onları olduğu gibi bırakmayı tercih eder.