Ağız Kanseri :Dumansız tütün, diş eti, yanak ve dil kanseri dahil olmak üzere ağız kanseri riskini artırır. Dumansız tütündeki nikotin ve diğer kimyasallar, ağız hücrelerinin DNA'sına zarar verebilir ve kansere özgü kontrolsüz hücre büyümesine yol açabilir.
Diş Eti Hastalığı :Dumansız tütün diş eti çekilmesine neden olabilir, diş köklerinin açığa çıkmasına ve diş çürümesi ve hassasiyet riskinin artmasına neden olabilir.
Kardiyovasküler Sorunlar :Araştırmalar dumansız tütünün uzun süreli kullanımını kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve felç riskinin artmasıyla ilişkilendirmiştir.
Lökoplaki :Tütün çiğnemek, yanakların veya diş etlerinin iç kısmında kalın, beyazımsı lekelerle karakterize lökoplaki'ye neden olur. Genellikle zararsız görünürler ancak bazen ağız kanserine dönüşebilirler. Bunlar kanserin ilk uyarı işaretleridir ve kişinin güvenliği için çiğnemeyi bırakması gerekir. Bazı çiğneme kullanıcıları bunları görmezden gelme eğilimindedir ve bu da onlar için hiç sağlıklı değildir.
Nikotin Bağımlılığı :Dumansız tütün kullanımı sigaraya göre nikotin alımını azaltsa da dumansız tütündeki nikotin ağızdaki mukozalar tarafından da emildiği için bağımlılık riski taşır.
Bu riskler, genel sağlık üzerindeki potansiyel etkilerinden dolayı dumansız tütün ürünlerinin kullanımını caydırmaya yönelik bırakma stratejilerinin ve eğitim kampanyalarının önemini vurgulamaktadır.