|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | sigara içme
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkol neden yasaklanmalı?

Alkolün yasaklanıp yasaklanmaması konusundaki tartışma, kolay cevapları olmayan karmaşık bir tartışmadır. Yasaklama lehinde ve aleyhinde birçok argüman var.

Alkolün yasaklanmasına yönelik argümanlar

* Alkol suça büyük katkıda bulunur. Araştırmalar, alkol kullanımının şiddet içeren suçların, mülkiyet suçlarının ve trafik kazalarının önemli bir yüzdesinde bir faktör olduğunu göstermiştir.

* Alkol sağlık sorunlarının önemli bir nedenidir. Alkol kullanımı karaciğer hasarı, kalp hastalığı, kanser ve felç gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

* Alkolün sosyal sorunlara önemli bir katkısı vardır. Alkol kullanımı iş kaybı, evsizlik ve aile içi şiddet gibi sorunlara yol açabilir.

* Alkol bağımlılık yapar. Alkol güçlü bir bağımlılık yapıcı maddedir ve alışkanlık haline geldiğinde kontrol edilmesi zor olabilir.

Alkolün yasaklanmasına karşı argümanlar

* Alkol, birçok kişinin keyif aldığı yasal bir üründür. Pek çok kişi alkolün kişisel bir tercih olduğunu ve hükümetin onlara neyi içip neyi içemeyeceğini söyleme hakkına sahip olmaması gerektiğini savunuyor.

* Alkol yasağı etkisizdir. Geçmişte alkolü yasaklama girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmış ve bazı durumlarda suçların ve diğer sosyal sorunların artmasına yol açmıştı.

* Alkol yasağı ekonomiye zarar verir. Alkol endüstrisi büyük bir ekonomik güçtür ve alkolün yasaklanması milyonlarca iş kaybıyla sonuçlanacaktır.

* Alkol yasağı, alkol için karaborsaya yol açacaktır. Alkolün yasaklanması, alkol için kontrol edilmesi zor ve potansiyel olarak şiddete yol açabilecek bir karaborsa oluşturacaktır.

Sonuçta alkolün yasaklanıp yasaklanmaması kararı dikkatle tartılması gereken karmaşık bir karardır. Konunun her iki tarafında da güçlü argümanlar var.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]