özerklikilkesi bireylerin , kendi kaderini belirlemek için kararlar ve hayatlarında ve vücutlarına ne kontrol etme hakkına sahip olduğunu belirtmektedir . Özerklik bireylerinfırsat verildiğinde , kendileri için en faydalı olan seçimler yapacak , kendi refahı için sorumlu ve varsayar . Bu ilke seçenekleri tartmak ve rasyonel bir şekilde kasıtlıkişisel kapasitesini içerir . Eleştirmenler bu tür küçük çocuklar , aşırı ruhsal hastalıklardan muzdarip insanlar ya da bilişsel özürlü olanlar gibi bazı hasta popülasyonları , özerk karar verme yeteneğine sahip olması ve diğer bakım güvence yerinde olması gerektiğini olmadığını işaret etmektedir.
zarar vermeme
zarar vermeme çağdaş biyomedikal ilkelerininen eski ve doktorlar hiçbir zararHipokrat yeminine kaynaklanır . Zarar vermeme kaçınmaya ve hastalara doğrudan ve dolaylı zararları önlemek içinyükümlülüğü ifade eder . Doktorlar sıklıkla kemoterapi veya radyasyon durumunda olduğu gibi tedavi amaçları için zarar hasta ortaya çıkarmak için gerekli olduğu gibi bu ilke, karmaşıktır. Bu durumlarda, zarar vermemek ilkesi ölümriskini en aza indirir veya ağrı kolaylaştırır ,az zarar taşıyan bir eylem ders takip bakıcılar yönlendirir.
Yararlılık
zarar vermeme zararı önlemek için bir yükümlülüğü tarif ederken
, yararlılıkilkesi iyi teşvik ve hastalarınsağlık ve refahı için ilerleyen doktorlar sorumlu yapar . Yararlılıkacil sağlık sorunu tedavi , ama ideal yaşamhastanın genel kalitesini artırmak için hizmet değil sadece tıbbi kararlarına rehberlik yardımcı olur . Kendimizi yardım aldı çünkü bu prensip başkalarına yardım doğada karşılıklı veinanç olarak insan ilişkilerinin bir anlayışa dayanmaktadır .
Adalet
ilkesine adalet tıbbi bakım ve kaynaklarınadil dağılımı anlamına gelir . Bu ilke, iki şubesi bulunmaktadır . İlk sınırlı bir tıbbi kaynak üzerinde rekabete ilgilidir karşılaştırmalı adalet olmasıdır . Karşılaştırmalı adalet , bir aldığısağlık ihtiyaç veya bir durumunaciliyeti değerlendirilmesine dayanmaktadır . Karşılaştırmalı adalet de ya da nüfus gibi genç çocuk veya erişkinlerin tedavisinde ilaç sınırlı bir kaynağı kullanmak konusunda karar vermedurumunda olduğu gibi sınırlı bir sağlık kaynağı , daha fazla hak ile ilgili kararlar gerektirir . Dağıtıcı adalet ,diğer taraftan, özellikle insanlarıniddiaları dayalı olmayan tıbbi kaynaklarıntahsisi hakkında yapma kararları içerir. Dağıtıcı adalet , sağlık kaynakları yerine bireysel ihtiyaçlarına daha ekonomik ve sosyal esaslara göre dağıtılır .