|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | Atkins Diyeti
Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinson Hastalığı için diyet

Parkinson hastalığı , beyinde dopamin üreten hücrelerin kaybı ile meydana gelen bir nörolojik hastalıktır. Belirtiler iskelet kasında hareket kontrol edilemeyen , gastrointestinal ve düz kas içerir. Bir önemli ve iyi dengelenmiş bir diyet , tıbbi tedavi gücü korumak kabızlık rahatlatmak vesinir sisteminin aşırı uyarılma azaltmak için gereklidir . Gıda ve İlaç Etkileşimleri

Birçok Parkinson Hastalığı hastalar istemsiz hareketi kolaylaştırmak için bir ilaç reçete edilir . Levodopa (L- DOPA) popüler bir ilaç bir seçimdir. Bu nihai emilimi için aç karnına alınmalıdır edilir . Hasta,ilacı aldıktan sonra en fazla 30 dakika boyunca yemek gerekir.

Birçok çalışma, protein ve vitamin B-6 açısından zengin diyet L - Dopa etkinliğini kısıtlayabilir düşündürmektedir. 6 oz sınırlı bir diyet . protein çoğunlukla günde önerilmektedir. Ancak, ek takviyeleri protein alımını azaltarak kaybolur ( B - 6 hariç ) , kalsiyum , demir ve B vitaminleri artırmak için teşvik edilmektedir .
Önerilen Gıdalar

Parkinson hastaları lif yüksek dengeli bir diyet sürdürmek gerekir . Bu tür marul , brokoli ve lahana gibi yeşil sebzeler , günlük yenmelidir . Sebze suları , çiğ tohumlar ve meyve de düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor .

Fava fasulye levodopanın doğal bir kaynaktır . Onlar yemek için iyi, ama L - Dopa hapları yerine olarak kullanılmamalıdır .

Erik suyu ve lifler kabızlık rahatlatmak için iyi bir çözümdür . Bran kaçınılmalıdır .
Foods , muz , balık, sığır eti , kepekli tahıllar , patates ve yerfıstığı gibi yüksek B - 6

Foods, kaçının onlarvücutta aşırı asit oluşturmak gibi , aşırıya kaçmadan yemiş veyaL - Dopa .

Alkolgücünü korumak içindiyetten elimine edilmesi gerektiğini , kafein ve şeker kaçınılmalıdır . Bu asitsinir sistemini uyaracak olabilir . Baharatlı gıdalar da gerizekalı ve kontrolsüz hareketi neden , aşırı uyarılma oluşturabilirsiniz .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]