|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | Çürükler
Sağlığı ve Hastalıkları

Her 5 dakikada bir idrara çıkmanız gerekiyor ve adetinizin bir hafta önce bittiğini mi fark ediyorsunuz?

Olası nedenler :

- İdrar yolu enfeksiyonu (İYE) :İYE'ler, mesane ve böbrekler de dahil olmak üzere idrar yolunun herhangi bir bölümünü etkileyebilen bakteriyel enfeksiyonlardır. Bir İYE'nin semptomları arasında sık idrara çıkma, idrara çıkma sırasında ağrı veya yanma ve bulanık veya kötü kokulu idrar sayılabilir.

- Mesane tahrişi: Mesane tahrişine kafein, alkol, baharatlı yiyecekler ve bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörler neden olabilir. Mesane tahrişinin belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrara çıkma sırasında ağrı veya yanma ve aciliyet sayılabilir.

- Pelvik taban kas disfonksiyonu: Pelvik taban kas disfonksiyonu, pelvik taban kaslarının düzgün çalışmadığı bir durumdur. Bu, sık idrara çıkma, idrar kaçırma ve ağrı gibi çeşitli semptomlara yol açabilir.

- Endometriozis: Endometriozis, normalde rahmi kaplayan dokunun rahmin dışında büyüdüğü bir durumdur. Bu, ağrı, ağır kanama ve kısırlık gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Endometriozis ayrıca özellikle adet döneminde sık idrara çıkmaya da neden olabilir.

- Hamilelik: Sık idrara çıkma, hamileliğin yaygın bir erken belirtisidir. Bunun nedeni büyüyen rahmin mesaneye baskı yapması ve mesanenin daha sık boşalmasına neden olmasıdır.

- Bazı ilaçlar: Diüretikler (su hapları) ve dekonjestanlar gibi bazı ilaçlar sık ​​idrara çıkmaya neden olabilir.

Sık idrara çıkma ve lekelenme yaşıyorsanız, sebebini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.

Sık idrara çıkmayı yönetmeye yönelik bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz :

- Bol miktarda sıvı tüketin: Bol miktarda sıvı içmek idrar yollarındaki bakterilerin temizlenmesine ve idrar yolu enfeksiyonu riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

- Kafein, alkol ve baharatlı yiyeceklerden kaçının: Bu maddeler mesaneyi tahriş edebilir ve sık idrara çıkmaya neden olabilir.

-Mesanenizi düzenli olarak boşaltın: Tuvalete gitmek için patlayana kadar beklemeyin. Gitme dürtüsü hissetmeseniz bile mesanenizi 2-3 saatte bir boşaltın.

-Sıcak bir banyo yapın: Sıcak bir banyo yapmak mesane kaslarını gevşetmeye ve idrara çıkma dürtüsünü azaltmaya yardımcı olabilir.

-Soğuk kompres uygulayın: Alt karın bölgesine soğuk kompres uygulamak şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

-Doktorunuzla konuşun: Günlük aktivitelerinize engel olacak kadar sık ​​idrara çıkma yaşıyorsanız doktorunuzla konuşun. Bu durumun yönetilmesine yardımcı olacak çeşitli tedaviler mevcuttur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır