|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | Çürükler
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş hekimi çürüklerinizi nasıl düzeltir?

Diş çürüğü olarak da bilinen boşlukların düzeltilmesi, tipik olarak dişin çürük kısmını çıkarmak ve yapısal bütünlüğünü ve işlevini eski haline getirmek için diş hekimi tarafından gerçekleştirilen birkaç adımı içerir. Diş hekiminin çürükleri nasıl düzeltebileceğine dair genel bir bakış:

1. Muayene ve Teşhis :

- Diş hekimi, boşluğun yerini tespit etmek ve boyutunu değerlendirmek için dişlerinizi inceleyerek işe başlar. Çürük belirtilerini kontrol etmek için diş kaşifi ve diş aynası gibi dişçilik aletlerini kullanabilirler.

- Gerekirse diş hekimi, boşluğun derinliğini belirlemek ve altta yatan sorunları dışlamak amacıyla dişin ve çevresindeki kemiğin daha ayrıntılı bir görünümünü elde etmek için röntgen çekebilir.

2. Hazırlık :

- Diş hekimi, işlem sırasında rahat olmanızı sağlamak için etkilenen dişin etrafındaki alanı lokal anestezi kullanarak uyuşturur.

- Daha sonra dişin çürük kısmını dikkatlice çıkarmak için diş matkabı gibi dişçilik aletlerini kullanırlar. Bu adım bakterilerin yok edilmesine ve boşluğun daha fazla yayılmasının önlenmesine yardımcı olur.

3. Temizlik :

- Çürümüş malzeme çıkarıldıktan sonra diş hekimi bölgeyi iyice temizler. Dişi suyla durulayabilir veya kalan kalıntıları gidermek için emme kullanabilirler.

4. Astarın Yerleştirilmesi (İsteğe Bağlı) :

- Bazı durumlarda diş hekimi, son restorasyondan önce dişe astar uygulayabilir. Bu, boşluğun derin ve pulpaya (dişin en iç kısmı) yakın olması durumunda yapılır. Astar, pulpanın korunmasına ve hassasiyetin azaltılmasına yardımcı olur.

5. Restorasyon :

- Diş hazırlandıktan sonra diş hekimi çeşitli malzemeler kullanarak şeklini ve fonksiyonunu eski haline getirir. Ortak seçenekler şunları içerir:

- Dental Amalgam (Gümüş Dolgular):Dayanıklı ve uzun ömürlüdürler, sıklıkla azı ve küçük azı dişlerinde kullanılırlar.

- Kompozit Reçine (Diş Renginde Dolgular):Doğal dişlerinizin rengiyle eşleştirilebilen ve estetiğin ön planda olduğu durumlarda kullanılır.

- Cam İyonomer Çimento Dolguları:Bu dolgular dişin güçlenmesine yardımcı olabilecek florür salgılar. Genellikle pediatrik diş hekimliği gibi durumlarda kullanılırlar.

- Seramik Kaplamalar veya Onleyler:Daha büyük çürükler durumunda, diş hekimi dişe uyacak şekilde özel olarak yapılmış bir seramik restorasyon önerebilir.

- Dolgu veya restorasyon yapıldıktan sonra diş hekimi uygun bir kapanış ve pürüzsüz bir yüzey sağlayacak şekilde ayarlama yapar.

6. Parlatma :

- Son olarak diş hekimi, pürüzlü kenarları düzeltmek ve doğal bir görünüm sağlamak için restore edilmiş dişi cilalar.

Kullanılan spesifik tekniklerin ve materyallerin bireysel vakaya, boşluğun boyutuna ve diş hekiminin profesyonel kararına bağlı olarak değişebileceğini belirtmekte fayda var. Diş hekimliğinizin uzun ömürlü olmasını sağlamak için diş hekiminiz tarafından sağlanan işlem sonrası bakım talimatlarına uymanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır