Diş eti koterizasyonu genellikle estetik nedenlerden dolayı, özellikle dişler çok kısa veya "sakızlı" göründüğünde yapılır. Doğal diş yüzeyinin daha fazlasını açığa çıkararak daha simetrik ve hoş bir gülümseme oluşmasına yardımcı olabilir. İşte prosedüre genel bir bakış:
1. Danışma: Diş eti koterizasyonuna başlamadan önce, ağız sağlığınızı değerlendirmek ve bu işlemin sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için bir diş hekimi veya periodontist (diş eti tedavisi uzmanı) ile görüşeceksiniz.
2. Lokal Anestezi: İşlem sırasında bölgenin uyuşturulması ve konforun sağlanması için lokal anestezi uygulanır.
3. Diş Eti Yeniden Şekillendirme: Diş hekimi veya periodontist fazla diş eti dokusunu neşter veya özel bir lazer aleti kullanarak dikkatlice çıkaracaktır.
4. Koterizasyon: Daha sonra kanamayı durdurmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için diş eti dokusu dağlanır.
5. Kurtarma: İşlemden sonra, reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar ve soğuk kompreslerle giderilebilen bir miktar rahatsızlık veya şişlik olabilir. Doğru iyileşmeyi sağlamak için diş hekiminizin ameliyat sonrası bakım talimatlarına uymanız önemlidir.
6. Sonuçlar: İyileşme süreci tamamlandığında, gülümsemenizin görünümünde bir iyileşme fark edeceksiniz; dişleriniz daha uzun ve diş etleriyle daha orantılı görünecek.
Diş eti koterizasyonuyla ilgili endişelerinizi veya sorularınızı, sizin için doğru seçenek olduğundan emin olmak amacıyla, işleme başlamadan önce diş hekiminizle veya periodontistinizle görüşmeniz önemlidir.