Alerjiler:Saman nezlesi veya alerjik rinit gibi alerjiler, burun kanallarında iltihaplanma ve tahrişe neden olarak burun kanamasına neden olabilir.
Septum sapması:Nazal septumun (iki burun deliğini ayıran kıkırdak ve kemik) yanlış hizalanması olan septum sapması, normal hava akışını bozarak ve burun dokularını kurutarak burun kanamasına neden olabilir.
Kuruluk:Kuru hava, düşük nem veya aşırı burun üfleme, burun zarlarını kurutarak onları tahrişe ve burun kanamasına daha duyarlı hale getirebilir.
Travma:Burun kanaması, kazalar, temas sporları veya burun karıştırma gibi fiziksel travma veya burun yaralanması nedeniyle meydana gelebilir.
Enfeksiyonlar:Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi burun enfeksiyonları, burun dokularında iltihaplanma ve tahrişe neden olarak burun kanamasına neden olabilir.
Sinüzit:Sinüslerin iltihabı olan kronik sinüzit, tıkanıklığa, basınca ve burun kanamasına neden olabilir.
Kan pıhtılaşma bozuklukları:Hemofili veya von Willebrand hastalığı gibi bazı kan pıhtılaşma bozuklukları, vücudun kan pıhtıları oluşturma yeteneğini engelleyerek burun kanamasının durdurulmasını zorlaştırabilir.
İlaçlar:Kan sulandırıcılar (antikoagülanlar), aspirin, ibuprofen ve burun tıkanıklığını giderici spreyler gibi bazı ilaçlar burun kanaması riskini artırabilir.
Nazal polipler:Nazal polipler, burun pasajlarında hava akışını engelleyebilen ve tıkanıklığa neden olarak burun kanamasına yol açabilen iyi huylu büyümelerdir.
Burun tümörleri:Nadir durumlarda, kalıcı veya şiddetli burun kanamaları, burun tümörlerinin veya kanserlerin belirtisi olabilir.
Burun kanaması sıklıkla meydana geldiğinde veya buna başka semptomlar eşlik ediyorsa, altta yatan nedenin doğru teşhisi ve tedavisi için bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.