|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | histerektomi
Sağlığı ve Hastalıkları

Histerektomi sonrası kadınlar neden çok idrara çıkar?

İdrar üretiminde artış: Histerektomiden sonra yumurtalıklar alınır ve bu da östrojen ve progesteron üretiminde azalmaya neden olabilir. Bu hormonlar vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve düzeylerindeki azalma vücudun daha fazla su tutmasına neden olabilir. Bu idrar üretiminde artışa yol açabilir.

Mesane tahrişi: Rahmin alınması ameliyatı mesaneyi tahriş edebilir ve bu da idrara çıkmanın artmasına neden olabilir. Bu tahriş cerrahi aletlerden, kesileri kapatmak için kullanılan dikişlerden veya ameliyat sonrası oluşan şişliklerden kaynaklanabilir.

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE): Histerektomi geçiren kadınların idrar yolu enfeksiyonu geliştirme riski daha yüksektir. Bunun nedeni, ameliyatın mesane fonksiyonunu kontrol eden sinirlere zarar vermesi ve bu durumun mesanenin tamamen boşaltılmasını zorlaştırabilmesidir. Mesanede kalan idrar, enfeksiyona yol açabilecek bakteriler için üreme alanı oluşturabilir.

Diabetes insipidus: Bu histerektomiden sonra ortaya çıkabilecek nadir bir durumdur. Böbreklerin vücuttaki sıvı dengesini düzenlemesine yardımcı olan bir hormonun üretilmesinden sorumlu olan hipofiz bezinin hasar görmesinden kaynaklanır. Diabetes insipidus aşırı susuzluğa ve idrara çıkmaya neden olabilir.

Histerektomi sonrasında yukarıda listelenen semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için doktorunuza danışmanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]