|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | ameliyatlar İşlemleri | Gastrik Bypass Cerrahisi
Sağlığı ve Hastalıkları

Kolostomiden sonra dışkının rektumdan geçmesine neden olan nedir?

Kolostomi, karın bölgesinde (stoma) bir açıklık oluşturan ve kolonu vücudun dışına bağlayan cerrahi bir işlemdir. Bu, dışkının rektum ve anüsü atlamasına izin verir. Çoğu durumda kolostomi kalıcıdır, ancak bazı durumlarda geçici olabilir.

Kolostomiden sonra dışkının bir kısmının rektumdan geçmesi normaldir. Bunun nedeni rektumun hala kolona bağlı olması ve dışkının hala içinden geçebilmesidir. Ancak dışkının çoğunluğunun stomadan geçmesi gerekir.

Kolostomiden sonra dışkının rektumdan geçmesinin birkaç nedeni vardır:

* Stoma düzgün çalışmıyor. Stoma çok küçükse veya tıkalıysa dışkı oradan düzgün şekilde geçemeyebilir. Bu, dışkının rektumda birikmesine ve sonunda geçmesine neden olabilir.

* Rektum düzgün çalışmıyor. Rektum hasar görmüşse veya çıkarılmışsa dışkıyı düzgün tutamayabilir. Bu aynı zamanda dışkının rektumdan geçmesine de neden olabilir.

* İshal. İshal, stoma düzgün çalışıyor olsa bile dışkının rektumdan geçmesine neden olabilir. Bunun nedeni ishalin sulu ve gevşek olması ve rektumdan kolayca sızabilmesidir.

Kolostomiden sonra dışkının rektumdan geçmesinden endişeleniyorsanız doktorunuzla konuşun. Nedenini belirlemenize ve gerekirse tedavi önermenize yardımcı olabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com