enfeksiyonu önlemek içinen önemli strateji , temiz ve kuru birkesi tutmaktır. Mastektomi sonrası ,alan sargılı olacaktır . Sizin hemşire kesi ve bandaj bakım içinuygun teknikleri açıklamak gerekir . Dikiş ya da zımba yumuşak sabun ve su ile en az günde bir kere temizlenmesi gerekir . Bölgeyi temizledikten sonra , iyice kurulayın ve yeni bir bandaj uygulanır . Doktorunuz ayrıca sargılı öncekesi uygulanması gereken bir antibiyotik krem reçete edebilir . Bandaj ıslak veya kirliyse , bu kısa sürede değiştirilmelidir. Kesi kirlenmesine izin ciddi bir enfeksiyona neden olabilir, bu yüzden bu alanı mümkün olduğunca steril kalması önemlidir olabilir .
MASTEKTOMİDEN sonra , bir drenaj olasılıkla boşaltmak içinmemede veyakol altına alınacaktır iyileşme sürecinde sıvıları ve kan . Doktorunuz veya hemşire drenaj bakımı hakkında tam yönergeler sağlayacaktır , ve tamamen bu talimatları takip etmek önemlidir . Çoğu insan için ,drenaj günde üç kez boşaltılması gerekir . Drenaj boşaltma , ayrıca toplanansıvınınmiktarı ve rengini kaydetmek gerekir .
Iyileşme döneminde almak için Doktorunuz antibiyotik ilaç olacaktır . Antibiyotiklervücudun içinde bakteri enfeksiyonları savaşır güçlü bir ilaç vardır . Bu tam olarak yönettiği bu antibiyotik almak son derece önemlidir . Eğer daha iyi hissetseniz bile , onlar bitmiş kadarantibiyotik almak gerekir . Antibiyotikler mastektomi sonrası iyileşme son derece önemli bir parçasıdır .
Iyileşme döneminde , ayrıcakesi yerinde enfeksiyon herhangi bir belirti için izlemek gerek . Enfeksiyon Ortak belirtileri drenaj veya irinkesi dışarı sızdıran kötü kokulu , şişme , kızarıklık sayılabilir . Bazen , aynı zamanda bir enfeksiyon olan bir ateş karşılaşabilirsiniz . Enfeksiyon bu belirtilerden herhangi birini varsa , hemen doktorunuz ile konuşmak için önemlidir . Tedavi edilmeyen bir enfeksiyon ciddi komplikasyonlara neden olabilir .