Ancak yırtık ciddiyse, ameliyatsız tedaviyle düzelmiyorsa veya yırtık ciddi ağrıya ve fonksiyonel kısıtlılığa neden oluyorsa ameliyat düşünülebilir. Ameliyatın amacı yırtık tendonu onarmak ve omzun normal fonksiyonunu geri kazandırmaktır.
Supraspinatusun kısmi yırtıklarını onarmak için yırtığın boyutuna ve konumuna bağlı olarak farklı cerrahi teknikler vardır. İki ana cerrahi yaklaşım türü şunlardır:
1. Artroskopik cerrahi:Bu, omuzda küçük kesilerin açıldığı ve hasarlı tendonun görüntülenmesi için bir kameranın (artroskop) yerleştirildiği minimal invazif bir işlemdir. Cerrah daha sonra yırtığı onarmak ve hasar görmüş dokuyu çıkarmak için küçük aletler kullanır. Artroskopik cerrahi genellikle omuzun kolayca erişilebilen bir bölgesinde bulunan daha küçük yırtıklara yapılır.
2. Açık ameliyat:Bu, yırtık tendona doğrudan erişmek için omuzda daha büyük bir kesi yapılmasını içerir. Daha büyük yırtıklarda veya ulaşılması zor bir bölgede bulunan yırtıklarda açık ameliyat gerekli olabilir. Cerrah, dikişleri veya diğer sabitleme cihazlarını kullanarak tendonu onaracaktır.
Supraspinatusun kısmi yırtığı için ameliyat olup olmayacağı kararı ortopedi cerrahına danışılarak verilmelidir. En iyi tedavi yöntemi belirlenirken yırtığın şiddeti, kişinin genel sağlık durumu ve aktivite düzeyi gibi faktörler dikkate alınacaktır.