* Genetik: Sivilce aileden geçebilir ve aile geçmişinde bu durumla karşılaşan kişilerin sivilceyi kendilerinde geliştirme olasılığı daha yüksektir.
* Hormonlar: Sivilce genellikle hormon seviyelerindeki değişikliklerle tetiklenir, bu nedenle ergenlik döneminde sık görülür. Kadınlar ayrıca hamilelik veya menopoz sırasında sivilce alevlenmeleri yaşayabilir.
* Bazı ilaçlar: Doğum kontrol hapları, kortikosteroidler ve lityum gibi bazı ilaçlar yan etki olarak sivilceye neden olabilir.
* Yağlı cilt: Yağlı cilde sahip kişilerin sivilce geliştirme olasılığı daha yüksektir çünkü yağ gözenekleri tıkayabilir ve siyah nokta ve beyaz nokta oluşumuna yol açabilir.
* Bakteriler: Ciltte yaşayan bakteriler de sivilceye katkıda bulunabilir. Bu bakteriler sebum (cilt tarafından üretilen yağ) ile beslenir ve cildi tahriş edip iltihaba neden olabilecek atık ürünler üretir.
Aknenin kötü hijyenden kaynaklanmadığını unutmamak önemlidir. Aslında cildi çok sert ovalamak sivilceleri daha da kötüleştirebilir. Akneyi tedavi etmenin en iyi yolu, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı önerebilecek bir dermatoloğa başvurmaktır.