|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Alıntılar sokması | Ant Alıntılar
Sağlığı ve Hastalıkları

Karıncaların neden iki midesi vardır?

Birçok böcek gibi karıncaların da iki ayrı midesi yoktur; bunun yerine, yiyecekleri işlemek için özelleşmiş tek bir sindirim sistemi vardır. Sindirim sürecinde farklı işlevleri yerine getiren ön bağırsak, orta bağırsak ve arka bağırsak dahil olmak üzere farklı bölümlerden oluşur.

1. Bağırsak:

- Mahsul:Mahsul, mideye benzer şekilde geçici bir yiyecek deposu görevi görür. Burada besinler depolanır ve enzimler tarafından kısmen parçalanır.

- Proventriculus:Bu bölüm, yarı sindirilmiş gıdanın küçük, kaslı çıkıntılar kullanılarak öğütülmesine ve karıştırılmasına yardımcı olur.

2. Orta bağırsak:

- Ventrikül:Mide olarak da bilinen bu bölüm, yiyecekleri daha basit besinlere parçalamak için enzimler ve asitler üretir.

- Malpighian Tübülleri:Midgut'a bağlı boşaltım yapılarıdır. Besinlerin emiliminde ve atık ürünlerin ortadan kaldırılmasında rol oynarlar.

3. Arka bağırsak:

- İleum:İleumda sindirilmemiş maddeler katı ve sıvı bileşenlere ayrılır.

- Rektum:Bu bölüm sindirilemeyen atıkları geçici olarak depolar.

- Anüs:Anüs, atık ürünlerin vücuttan atıldığı terminal açıklığıdır.

"Mide" ve "sindirim" terimlerinin, entomolojide, gıdanın parçalanması ve işlenmesiyle ilgili sindirim sisteminin farklı bölümlerine atıfta bulunmak için geniş çapta kullanılabileceğini belirtmek önemlidir. Ancak karıncaların bazı omurgalılar gibi iki ayrı midesi yerine tek bir sindirim sistemi vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır