|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | Sağlık Gebelik
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamile kadın için kötü olan nedir?

Hamile kadınlar için kötü olabilecek pek çok şey vardır; örneğin:

* Alkol: Hamilelik sırasında alkol içmek düşük yapma, fetal alkol sendromu ve diğer sorunların riskini artırabilir.

* Kafein: Aşırı kafein tüketimi (günde 200 mg'dan fazla) düşük, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini artırabilir.

* Sigara içmek: Hamilelik sırasında sigara içmek düşük, plasental abrupsiyon, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini artırabilir. Ayrıca bebekte akciğer gelişiminde sorunlara da neden olabilir.

* Yasa dışı uyuşturucular: Hamilelik sırasında yasa dışı uyuşturucu kullanmak düşük, doğum kusurları ve erken doğum gibi çeşitli sorunlara neden olabilir.

* Bazı ilaçlar: Bazı ilaçlar hamile kadınlara zararlı olabilir, bu nedenle herhangi bir ilacı, hatta reçetesiz satılan ilaçları bile almadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

* Toksinler: Hamile kadınlar kurşun, cıva ve diğer ağır metaller gibi toksinlere maruz kalmaktan kaçınmalıdır. Bu toksinler plasentadan geçerek gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir.

* Enfeksiyonlar: Hamile kadınlar kızamıkçık, su çiçeği ve toksoplazmoz gibi bazı enfeksiyonlara karşı daha duyarlıdır. Bu enfeksiyonlar gelişmekte olan bebek için ciddi sorunlara neden olabilir.

* Stres: Aşırı stres düşük, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini artırabilir.

* Doğum öncesi bakım eksikliği: Doğum öncesi bakım, hamile kadının ve gelişmekte olan bebeğin sağlığının izlenmesi için gereklidir. Doğum öncesi bakımın eksikliği hamilelik ve doğum sırasında sorun riskini artırabilir.

Hamile kadınların, hamilelik sırasında neyin zararlı olabileceğine ilişkin endişelerini doktorlarıyla konuşmaları önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır