Ancak hamilelik testleri her zaman %100 doğru sonuç vermez ve negatif sonuç almanıza rağmen hâlâ hamile kalabileceğiniz birkaç durum vardır.
1. Yanlış Negatif :Testi çok erken yaptırdıysanız idrarınızdaki gebelik hormonu (hCG) düzeyi tespit edilemeyecek kadar düşük olabilir. En doğru sonuçları elde etmek için, hamilelik testi yaptırmak için adet gecikmenizin üzerinden en az bir hafta geçmesini bekleyin.
2. Kimyasal Gebelik :Döllenmiş bir yumurtanın rahim içine yerleşmesine rağmen düzgün bir şekilde gelişememesi durumunda kimyasal gebelik meydana gelir. Bu, adet gecikmesi ve implantasyon kanaması gibi erken gebelik belirtilerine neden olabilir, ancak hCG seviyeleri yükselmeye devam etmeyeceğinden sonuçta hamilelik testinin negatif olmasına yol açacaktır.
3. Ektopik Gebelik :Döllenmiş bir yumurtanın fallop tüpleri gibi uterusun dışına implante olması durumunda dış gebelik meydana gelir. Bu aynı zamanda adet gecikmesi ve karın ağrısı gibi hamilelik belirtilerine de neden olabilir, ancak idrarda hamilelik testinde görülmez.
4. Tıbbi Durumlar :Tiroid sorunları, bazı ilaçlar veya psödosiyez (yalancı hamilelik) adı verilen nadir bir durum gibi belirli tıbbi durumlar, hamilelik olmasa bile hamilelik benzeri semptomlara neden olabilir.
Hamilelik belirtileri yaşamaya devam ederseniz veya herhangi bir endişeniz varsa bir sağlık uzmanından tavsiye alın. Hamilelik testinizi tekrarlamanızı, hCG onayı için kan testi yapmanızı veya semptomlarınızın nedenini belirlemek için ultrason yapmanızı önerebilirler.