- Yanlış negatif test sonucu :Bu, testin çok erken yapılması, yanlış idrar toplanması veya düşük düzeyde hamilelik hormonu gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Testi birkaç gün sonra tekrarlamanız veya hamileliği doğrulamak veya dışlamak için kan testi yaptırmanız önerilir.
- Yerleşme kanaması :Bazı kadınlar, döllenmeden 6-12 gün sonra ortaya çıkabilen, implantasyon sırasında hafif kanamalar yaşarlar. Yerleşme kanaması genellikle normal adet kanamasından daha hafiftir ve birkaç gün sürebilir.
- Ektopik gebelik :Bu, döllenmiş bir yumurtanın rahim dışına, çoğunlukla da fallop tüplerine yerleşmesiyle meydana gelir. Ektopik gebelikler karın ağrısına, düzensiz kanamaya ve diğer semptomlara neden olabilir. Derhal tıbbi müdahale gerektirirler.
- Subkoryonik hematom :Rahim duvarı ile gelişmekte olan plasenta arasında oluşan kan topluluğudur. Hamilelik sırasında kanama veya lekelenmeye neden olabilir ve şiddetli ağrı veya ağır kanama eşlik etmediği sürece genellikle endişe nedeni değildir.
- Hormonal dengesizlikler :Düzensiz adet dönemleri ve kanamalar aynı zamanda polikistik over sendromu (PCOS), tiroid sorunları veya altta yatan diğer tıbbi durumlar gibi hormonal dengesizliklerden de kaynaklanabilir. Adet dönemleriniz sürekli olarak düzensizse, değerlendirme ve yönetim için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.
- Perimenopoz :Menopoza yaklaşıyorsanız (genellikle 45-55 yaş civarında), düzensiz adet dönemleri, hormonal dalgalanmalar ve diğer belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Bu aşama birkaç yıl sürebilir ve sonunda adetin tamamen kesilmesine yol açabilir.
Doğru teşhis ve rehberlik için endişelerinizi ve belirtilerinizi bir sağlık uzmanıyla tartışmak her zaman en iyisidir.