|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | pediatri
Sağlığı ve Hastalıkları

Üniversite çocuk doktorunda ne kadar kalmanız gerekiyor ve ne kadar süre kalmalısınız?

Çocuk doktoru nedir?

Çocuk doktoru, bebeklerin, çocukların ve ergenlerin tıbbi bakımında uzmanlaşmış bir doktordur. Çocuk doktorları koruyucu bakımın sağlanmasından, hastalıkların teşhis ve tedavisinden ve kronik durumların yönetilmesinden sorumludur. Ayrıca ebeveynlere çocuk gelişimi ve davranışları konusunda rehberlik sağlarlar.

Çocuk doktoru olmak için üniversitede ne kadar kalmanız gerekiyor?

Çocuk doktoru olmak için eğitim gereksinimleri sıkıdır. Dört yıllık bir lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aday çocuk doktorlarının dört yıllık tıp fakültesine gitmeleri gerekir. Tıp fakültesi sırasında insan vücudu, hastalıklar ve bunların nasıl tedavi edileceği hakkında bilgi edinecekler. Ayrıca klinik ortamda çocuklarla ve ailelerle çalışma deneyimi kazanacaklar.

Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra çocuk doktorlarının üç yıllık bir uzmanlık programını tamamlamaları gerekir. İhtisas süresince çocukluk hastalıklarının tanı ve tedavisi konusunda uygulamalı eğitim alacaklar. Ayrıca önleyici bakımın nasıl sağlanacağını ve kronik durumların nasıl yönetileceğini de öğrenecekler.

Uzmanlığı tamamladıktan sonra çocuk doktorları Amerikan Pediatri Kurulu sertifika sınavına girmeye hak kazanırlar. Sınavı geçtikten sonra kurul onaylı çocuk doktorları olacaklar. Kurul onaylı çocuk doktorları, çocuk ve ergenlerin bakımındaki uzmanlıklarıyla tanınır.

Toplam süre:11-12 yıl

Çocuk doktoru olmak için gereken toplam süre 11-12 yıldır. Buna dört yıllık lisans eğitimi, dört yıllık tıp fakültesi ve üç yıllık ihtisas dahildir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]