* Karar verme becerileri :Sağlıklı yiyecekleri seçmek, düzenli egzersiz yapmak, tütün ve alkolden kaçınmak gibi sağlık sorunları hakkında bilinçli kararlar verme yeteneği.
* İletişim becerileri :Sağlık sorunları hakkında sağlık hizmeti sağlayıcıları, aile ve arkadaşlarla etkili iletişim kurabilme.
* Başa çıkma becerileri :Stresi yönetme, zor duygularla baş etme ve sağlıklı yaşama yönelik zorlukların veya engellerin üstesinden gelme yeteneği.
* Sağlıklı ilişki becerileri :Aile, arkadaşlar ve akranlarıyla sağlıklı ilişkiler kurma ve sürdürme becerisi.
* Stres yönetimi becerileri :Egzersiz, rahatlama teknikleri veya güvenilen bir arkadaş veya aile üyesiyle konuşmak gibi sağlıklı yollarla stresi yönetme becerisi.
* Kişisel bakım becerileri :Sağlıklı beslenmek, yeterince uyumak ve iyi hijyen uygulamak gibi kişinin kendi sağlığına dikkat edebilme yeteneği.
* Sağlık okuryazarlığı :Sağlık hizmetleriyle ilgili bilinçli kararlar vermek için sağlık bilgilerini anlama ve kullanma becerisi.
Sağlık becerileri her yaştan ve kökenden insanlar için önemlidir. İnsanların hastalıkları önlemesine, kronik durumları yönetmesine ve daha uzun, daha sağlıklı yaşamlar yaşamasına yardımcı olabilirler.
.