_a. Sertifikalı ebe-hemşireler (CNM'ler) _
CNM'ler ebelik konusunda uzmanlık eğitimi almış sağlık uzmanlarıdır. Doğum öncesi bakım sağlama, düşük riskli gebelikleri yönetme, bebek doğurma ve doğum sonrası bakım sağlama lisansına sahiptirler. CNM'ler genellikle hastanelerde, doğum merkezlerinde veya özel muayenehanelerde çalışır.
_b. Meslekten olmayan ebeler _
Meslekten olmayan ebeler, çıraklık veya toplum temelli öğrenme yoluyla bilgi ve beceri kazanmış, geleneksel olarak eğitilmiş doğum görevlileridir. Resmi tıp veya hemşirelik eğitimi almaları zorunlu değildir. Meslekten olmayan ebeler öncelikle kaynakların düşük olduğu ortamlarda veya kültürel olarak kabul edildikleri ve saygı duyuldukları topluluklarda kadınlara yardımcı olurlar.
_c. Aile hekimleri veya pratisyen hekimler _
Bazı aile hekimleri veya pratisyen hekimler doğum konusunda ek eğitime sahiptir ve özellikle kadın doğum/jinekoloji uzmanlarına erişimin sınırlı olabileceği küçük topluluklarda veya kırsal bölgelerde doğum öncesi bakım, doğum ve doğum sonrası bakım da dahil olmak üzere obstetrik bakım sağlayabilirler.
_d. Kadın doğum uzmanları _
Kadın doğum uzmanları hamilelik, doğum ve doğum sonrası bakım konusunda ileri düzeyde eğitim almış uzman tıp doktorlarıdır. Yüksek riskli gebelikleri yönetiyorlar ve sezaryen gibi karmaşık doğum prosedürlerini gerçekleştiriyorlar. Kadın doğum uzmanları genellikle hastane ortamlarında bulunur.