|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | bebekler Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Konjenital Sifiliz Hakkında

frengi bulaşmış bir kadının karnındaki çocuğahastalık geçtiğinde Konjenital sifiliz oluşur . Bulaşmaoranı oldukça yüksektir; Frengi ile annelerden doğan bebeklerin yüzde 60-80'i enfekte olmaktadır . Frengiye nedenspioketplasenta yoluyla geçtiğinde iletim genellikle , hamilelik sırasında gerçekleşir , ancak bazı durumlardaenfeksiyon doğum sırasında olur . Hastalığın aşamaları daha az iyi tanımlanmış olmasına rağmen Zaman Çerçevesi

Konjenital frengi, yetişkinlerde frengi enfeksiyonuna benzer şekilde ilerler. Hemen tedavi almayan konjenital sifiliz Çocuklar genellikle erken yoluylahastalığın latent ve geç belirtileri gidin . Erken evre doğum ve yaşamın ilk birkaç ay arasında oluşur , bir latent aşama takip etmektedir. Çocuk en az 2 yaşında olduğu zaman Geç konjenital sifiliz genellikle başlar .
Etkileri

Erken konjenital sifiliz yetişkinlerde ikincil frengi benzer bir kızarıklık neden olur . Döküntü kabarcık veya bakır renkli darbe oluşur ve genelliklegenital , burun ve ağız en şiddetli olduğu olabilir . Erken konjenital sifiliz olan bebekler sık sık kanlı burun akıntısı var ve bazı durumlarda nöbet , felç , hidrosefali ve öğrenme güçlüğü gibi sinir sistemi problemleri ortaya çıkabilir. Aşağıdaki frengilatent dönem hiçbir belirti vardır vebebek genellikle iyileşti görünüyor . Nörolojik komplikasyonlar daha sık olmasına rağmen Geç konjenital sifiliz , yetişkinlerde tersiyer frengi andırıyor . Göz ve körlük lezyonlar yaygındır komplikasyonlardır . Büyümeleri ve ülserlerkemikler , özellikle yüz kemikleri zarar , gelişebilir . Dişler sıklıkla konjenital sifiliz zarar ve karakteristik çentikli görünüme sahiptir . Rutin tarama testleri anneanne frengi tespit zaman
Kimlik

Tanı genellikle yapılır . Bazı durumlarda, konjenital sifilizdurumunbebek görüntüler belirtileri kadar şüpheli değildir. Testler sonra antikorların seviyesini ölçmek içinanne hem de bebek üzerinde gerçekleştirilir. Bu testler genellikle çok daha özel testtanıyı doğrulamak için gerekli olabilir , yanlış pozitif sonuç verir .
Önleme /Çözüm

sifiliz , erken gebelik , enfeksiyon tespit edilirse fetusun hemen hemen her zaman antibiyotik enjeksiyonu ileanne muamele edilmesiyle önlenebilir. Frengitedavisi bazen erken gebelikte düşüğe neden olabilecek bir Jarisch - Herxheimer tepki neden olur . Tedavi olmadan ölü doğumşansı çok daha yüksek olduğu için bu riske rağmen , sifiliz hamile kadınlar neredeyse her zaman , tedavi . Konjenital sifiliz olan bebekler genellikle 10 günlük bir süre içinde , antibiyotik enjeksiyonları verilir . Bu şifalı olmasına rağmen , sifiliz enfeksiyonunun neden kalıcı hasar geri alınamaz .
Frengi ile enfekte olan kadınlarda gebelik

yüzde 40 Uyarı ölü sona erecek . Kalan bebeklerin 60 ile yüzde 80 konjenital sifiliz ile doğmuş olacak . Bu çocukların çoğu kalıcı sakatlıklara sahip olacak ya dahastalıktan sakat olacaktır . Konjenital sifiliz hemen hemen her zaman önlenebilir . Frengi testi rutin gebelik sırasında yapılır çünkü kadınlar gebeliğin erken başlayan doğum öncesi bakım almak zaman , son derece nadirdir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]