Tıbbi Onkolog: Kemoterapi, hedefe yönelik tedaviler, immünoterapi ve hormon terapisi kullanarak kanser tedavisinde uzmanlaşmış bir doktor.
Radyasyon Onkoloğu: Kanseri tedavi etmek için radyasyon terapisi kullanan doktor.
Cerrahi Onkolog: Tümörlerin ve çevre dokuların cerrahi olarak çıkarılması konusunda uzmanlaşmış bir doktor.
Patolog: Kanserin türünü ve evresini belirlemek için doku örneklerini mikroskop altında incelemekten sorumlu doktor.
Radyolog: Kanseri teşhis etmek ve izlemek için röntgen, CT taramaları ve MRI gibi görüntüleme teknolojilerini kullanan doktor.
Hemşireler: Hemşireler hasta bakımını sağlar, tedavileri uygular, yan etkileri izler ve hastaları ve ailelerini kanser ve tedavisi konusunda eğitir.
Palyatif Bakım Uzmanları: Bu uzmanlar, semptomları yöneterek ve yaşam kalitesini iyileştirerek ilerlemiş kanser hastalarına konfor ve destek sağlamaya odaklanmaktadır.
Beslenme uzmanları: Beslenme uzmanları, hastaların kanser tedavisi öncesinde, sırasında ve sonrasında doğru beslenmeyi sürdürmelerine yardımcı olur.
Psikologlar: Psikologlar, hastaların kanser tanısı ve tedavisinin duygusal ve psikolojik zorluklarıyla baş etmelerine yardımcı olur.
Sosyal Hizmet Uzmanları: Sosyal hizmet uzmanları, hastaların kendilerine sunulan sosyal hizmetlere, kaynaklara ve desteğe erişmelerine yardımcı olur.
Araştırmacılar: Araştırmacılar yeni tedaviler geliştirmeye ve kanser bakımını iyileştirmenin yollarını keşfetmeye çalışıyor.
Kanser bakım ekibinizin tam bileşimi, özel durumunuza ve kanser tedavi tesisinizde mevcut olan kaynaklara bağlı olarak değişebilir. Sağlık ekibiniz kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmak ve tedavi yolculuğunuz boyunca kapsamlı destek sağlamak için birlikte çalışacaktır.