Fundal yükseklik ölçümlerinin doğruluğu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:
* Sağlık hizmeti sağlayıcısının becerisi :Fundus yüksekliği ölçümlerinin doğruluğu, ölçümü yapan sağlık personelinin deneyim ve becerisine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
* Fetüsün konumu :Fetüsün konumu fundal yükseklik ölçümlerinin doğruluğunu etkileyebilir. Örneğin, eğer fetüs sırtı annenin karnının önüne gelecek şekilde yatıyorsa, ölçüm, fetüsün farklı bir pozisyonda yattığı duruma göre biraz daha büyük olabilir.
* Amniyotik sıvı miktarı :Amniyotik sıvının miktarı aynı zamanda fundus yüksekliği ölçümlerinin doğruluğunu da etkileyebilir. Örneğin amniyotik sıvının çok fazla veya çok az olması durumunda ölçüm hatalı olabilir.
* Annenin vücut tipi :Annenin vücut tipi de fundus yüksekliği ölçümlerinin doğruluğunu etkileyebilir. Örneğin aşırı kilolu veya obez kadınlar bu ölçüm yönteminde zorluk yaşayabilirler.
Genel olarak fundal yükseklik ölçümleri hamileliğin 24 ila 36. haftaları arasında en doğru sonucu verir. 24. haftadan önce rahim henüz doğru ölçülemeyecek kadar küçüktür, 36. haftadan sonra ise rahmin diğer karın organlarından ayırt edilmesi bazen zor olabilir.
Genel olarak, fundal yükseklik ölçümleri gebelik yaşının yararlı bir tahminini sağlayabilir ancak ultrason gibi diğer yöntemler kadar kesin değildir.