Strepsils, boğaz ağrılarını ve ağız enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan çeşitli pastiller, spreyler ve gargaraların markasıdır. Strepsils ürünlerindeki aktif bileşenler şunları içerir:
* Amilmetakrezol: Ağrıyı uyuşturmaya yardımcı olan lokal anestezik.
* Diklorobenzil alkol: Bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel bir madde.
* Setalkonyum klorür: Enfeksiyonu önlemeye yardımcı olan antiseptik bir madde.
Strepsils ürünleri reçetesiz satılmaktadır ve yetişkinler ve 6 yaşın üzerindeki çocuklar tarafından kullanılabilir. Genellikle maksimum 7 gün süreyle kullanılırlar.
Strepsils nasıl çalışır?
Strepsils ürünleri ağrıyı uyuşturarak, bakterileri öldürerek ve enfeksiyonu önleyerek çalışır. Strepsils'teki uyuşturma maddesi boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olurken, antibakteriyel ve antiseptik maddeler enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olur.
Strepsillerin yan etkileri nelerdir?
Strepsils ürünlerinin en yaygın yan etkileri şunlardır:
* Ağız kuruluğu: Buna Strepsils'teki uyuşturucu madde neden olabilir. Genellikle hafiftir ve birkaç gün sonra kaybolur.
* Batma veya yanma hissi: Strepsils açık bir yarada kullanıldığında bu durum ortaya çıkabilir. Genellikle hafiftir ve birkaç dakika sonra geçer.
* Mide rahatsızlığı: Strepsils pastillerini veya gargaralarını yutarsanız bu durum ortaya çıkabilir. Genellikle hafiftir ve birkaç gün sonra kaybolur.
Ne zaman doktora görünmeliyim?
Strepsils ile 7 günlük tedaviden sonra boğaz ağrınız düzelmiyorsa bir doktora görünmelisiniz. Strepsils'in nefes almada zorluk veya yüzünüzün, dudaklarınızın veya boğazınızın şişmesi gibi ciddi yan etkileriyle karşılaşırsanız da bir doktora görünmelisiniz.
Kontrendikasyonlar
Aşağıdaki durumlarda Strepsils'i almayın:
-Amilmetakrezol veya diklorobenzil alkol gibi etkin maddelere karşı alerjiniz var.
-Ülserin var.
-Hamilesin.
-Kalp rahatsızlığınız var.
-Ağız kuruluğuna neden olan herhangi bir ilaç kullanıyorsanız.